Sandiaga Uno

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sandiaga Salahuddin Uno
Wakil Gubernur DKI Jakarta
Présidén Joko Widodo
Gubernur Anies Baswedan
Saméméhna Djarot Saiful Hidayat
Katerangan lian
Gumelar Sandiaga Salahuddin Uno
28 Juni 1969 (1969-06-28) (yuswa 49)
Indonésia Rumbai, Pekanbaru, Riau, Indonesia
Partéy pulitik 20px Partai Gerakan Indonesia Raya
Pameget/istri Nur Asia
Murangkalih Anneesha Atheera Uno
Amyra Atheefa Uno
Sulaiman Saladdin Uno
Alma mater Wichita State University (1990)
George Washington University (1992)
Pagawéan Pebisnis
Politikus
Ageman Islam
Ramatloka sandiaga-uno.com

H.[1] Sandiaga Salahuddin Uno, B. B. A., M. B. A. (lahir di Rumbai, Pekanbarugumelar di Rumbai, Pekanbaru, Riau, 28 Juni 1969; umur 49 taun[2]) nyaéta pangusaha jeung pulitikus Indonésia. Manéhna meunang pamilihan umum Gubernur Jakarta dina 2017 babarengan jeung Anies Baswedan, jeung nu mimiti ulayat diangkat jadi Wakil Gubernur DKI Jakarta, di oktober 2017.[3][4] Mindeng hadir dina seminar-seminar, Sandiaga Uno katurunan Gorontalo mindeng dibéré pengarahan ngeunaan jiwa kewirausahaan (kewirausahaan), utamana dina nonoman.

Sandiaga Uno ngamimitian bisnis sanggeus manéhna jadi hiji pangangguran  pausahaan anu dipolahna manéhna bangkrut. Bareng jeung batur sapagawéan-na, manéhna ngadegkeun hiji pausahaan dina widang keuangan, PT Pasadena Panaséhat. Usaha ieu kabukti suksés jeung geus dicokot leuwih ti sababaraha pausahaan séjén .[5] Dina taun 2009, manéhna didaptarkeun salaku urang richest raraga ka-29 di Indonesia, nurutkeun majalah Forbes. dina 2011, Forbes dileupaskeun daptar sahiji jalma richest di Indonesia. Manéhna rengking 37th jeung kabeungharan total US$ 660 juta[6].

Karir[édit | édit sumber]

Password Uno nyaéta lulusan Wichita State University, Amérika Sarikat, jeung predikat summa cum laude. Sandi mimiti karirna salaku hiji pagawe Bank Summa dina taun 1990. Taun saterusna manéhna meunang béasiswa pikeun nuluykeun atikan-na di George Washington University, Amérika Serikat. Manéhna lulus jeung prestasi kumulatif indéks (IPK) 4.00 .

Saterusna, dina taun 1993 manéhna ngagabung pikeun séapower Asia Investment Limited di Singapura salaku manager investasi di sakali dina MP Nyekel Group Limited (mulai 1994). Dina taun 1995 manéhna pindah ka NTI Resources Ltd. di Kanada jeung dilayanan salaku Wakil présidén Eksekutif of NTI Resources Ltd. jeung hiji panghasilan 8.000 pérak per bulan. Tapi, krisis moneter saprak ahir taun 1997 ngarah ka pausahaan tempat manéhna digawé bangkrut. Sandi bisa henteu deui neruskeun pakasaban-na.[rujukan?] Manéhna balik ka Indonesia kalayan judul pangangguran. sanajan kitu, alatan kajadian, Sandi Uno mangka ngarobah cara nepi jeung robah arah jadi hiji pengusaha.

Dina taun 1997 Sandi Uno diadegkeun finansial sungut piwuruk, PT Recapital Advisors jeung sma-na babaturan, Rosan Perkasa Roeslani. salah sahiji mentor bisnis anu William Soeryadjaya.[rujukan?] Saterusna, dina taun 1998, manéhna jeung Edwin Soeryadjaya, putra William, diadegkeun pausahaan investasi ngaranna PT Pasadena Investama Sedaya. lingkup bisnis ngawengku pertambangan, telekomunikasi, jeung produk kahutanan.

Rujukan[édit | édit sumber]