Gorontalo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Gorontalo
100px

Lambang Gorontalo
"Duluo Limo Lo Pohalaa"
IndonesiaGorontalo.png

Peta lokasi Gorontalo
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal penting 16 Pébruari 2001 (poé ngadeg)
Ibu kota Kota Gorontalo
Gubernur Rusli Habibie
Lega 12.215 km2
Pangeusi 887.000 (+/-)
Kapadetan ... /km2
Kabupatén 4
Kota 1
Kacamatan {{{kacamatan}}}
Kalurahan/Désa {{{kalurahan}}}
Suku Suku Gorontalo, Suku Bugis, Suku Polahi, Suku Jawa, Suku Makassar, Suku Bali, Suku Minahasa
Ageman Islam, Kristen
Basa basa Gorontalo, basa Indonésia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Hulonthalo Lipuu

Ramatloka resmi: http://www.gorontalo.web.id

(?)

Gorontalo nyaéta salah sahiji propinsi di Indonésia. Propinsi Gorontalo aya di pulo Sulawesi beulah kalér. Propinsi ieu ngadeg dumasar Undang-Undang Nomer 38 Taun 2000 tanggal 22 Désémber 2000. Lega wilayah propinsi ieu 12.215 km² sarta pangeusina aya 887.000 jiwa (2004).

Pemerintahan[édit | édit sumber]

Kabupatén jeung kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Boalemo.jpg
Kabupatén Boalemo Tilamuta
Lokasi Gorontalo Kabupaten Boalemo.svg
2
Logo Kabupaten Bone Bolango.jpg
Kabupatén Boné Bolango Suwawa
Lokasi Gorontalo Kabupaten Bone Bolango.svg
3
Lambang Kabupaten Gorontalo.jpg
Kabupatén Gorontalo Limboto
Lokasi Gorontalo Kabupaten Gorontalo.svg
4
Kabupaten Gorontalo Utara.jpg
Kabupatén Gorontalo Kalér Kwandang
Lokasi Gorontalo Kabupaten Gorontalo Utara.svg
5
Logo kabupaten pohuwato.jpg
Kabupatén Pohuwato Marisa
Lokasi Gorontalo Kabupaten Pohuwato.svg
6
LOGO KOTA GORONTALO.png
Kota Gorontalo -
Lokasi Gorontalo Kota Gorontalo.svg

Daptar Gubernur[édit | édit sumber]

No. Nami Mangsa ngajabat Katerangan
1 Drs. Tursandi Alwi
(Pajabat Gubernur)
16 Pébruari 2001 - 12 Séptémber 2001 Dilantik ku Mendagri jeung Otonomi Daérah Surjadi Soedirdja
2 Fadel Muhammad 12 Séptémber 2001 - 2006 Pasangan Ir. Fadel Muhammad jeung Ir. Gusnar Ismail MM
nyaéta pasangan Gubernur-Wakil Gubernur periode 2001-2006

Imah adat[édit | édit sumber]

Pakarang tradisional[édit | édit sumber]

  • Keris

Sajarah[édit | édit sumber]

Gorontalo saperti daérah lianna di Indonésia kungsi lila dijajah Walanda, tapi geus leuwih tiheula merdéka ti batan Indonésia. Gorontalo merdéka taun 1942 nalika Walanda diganti ku Jepang. Tanggal 23 Januari 1942 Gorontalo merdéka alatan perjoangan rayat babarengan jeung inohong pajoang héroikna nyaéta Nani Wartabone jeung Kusno Danupoyo.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Citakan:Gorontalo