Kota Gorontalo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kota Gorontalo
Pamandangan Kota Gorontalo
Pamandangan Kota Gorontalo
Lambang Kota Gorontalo
Ségel
Motto: 
"Adati hula-hula'a to Sara'a, Sara'a hula-hula'a to Kuru'ani" (Adat Bersendikan Syara', Syara' Bersendikan Kitabullah')
NegaraBandéra Indonésia Indonesia
Hari jadiMaret 18, 1728; 292 kaliwat (1728-03-18) (Hari Jadi)
Dasar hukumUU Nomor 29 Tahun 1959
Koordinat00°28’17”–00°35’56” LU dan 122°59’44”–123°05’59” BT
Pamaréntahan
 •  Wali KotaMarten Taha
Pangeusi
 (2018[1])
 • Total210,882 jiwa
Demografi
 • AgamaIslam 97.12%%
Kristen 1.98%
Katolik 0.49%
Buddha 0.22%
Hindu 0.16%
Konghucu 0.03%[2]
Kode telepon+62 435
Kacamatan9
Désa/kalurahan50 Kelurahan/Desa
Ramatlokahttp://www.gorontalokota.go.id/


Kota Gorontalo (di Gorontalo éta disebut Kota Hulontalo) mangrupikeun Ibukota Kota Propinsi Gorontalo, Indonésia. Kota Gorontalo ogé kota panggedéna sareng paling padumuk di daérah Teluk Tomini, sahingga Kota Gorontalo minangka pusat ékonomi sareng jasa, perdagangan, pendidikan, sareng pusat panyebaran Islam di Indonésia Wétan.[4]

Dina catetan sajarah "Gorontalo Hikayat", Kota Gorontalo resmi dibentuk dina Kemis, 06 Syakban 1140 Hijri (Kemis, 18 Maret 1728 Masehi). Sedengkeun pikeun 5 Désémber 2000, Kota Gorontalo sacara resmi ditunjuk minangka ibukota Propinsi Gorontalo ngalangkungan UU Nomer 38 taun 2000.[5]

Kota ieu ngagaduhan luas 79.03 km² (0.65% tina daérah Propinsi Gorontalo)[6] sareng taun 2018, Kota Gorontalo gaduh penduduk 210,882 jiwa.[7]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Kota Gorontalo Dalam Angka 2018"
  2. "Kota Gorontalo Dalam Angka 2018"
  3. "Perpres No. 10 Tahun 2013". 2013-02-04. Diakses tanggal 2013-02-15. 
  4. Utomo, Bambang Budi, author., Atlas sejarah Indonesia: masa Islam, ISBN 9789791827843, OCLC 897834066, diakses tanggal 2019-06-17
  5. Apriyanto, Joni, 1968- (2012). Sejarah Gorontalo modern: dari hegemoni kolonial ke provinsi. Ombak. ISBN 9786027544048. OCLC 799025481
  6. www.gorontaloprov.go.id/Kondisi Geografis Provinsi Gorontalo
  7. "Badan Pusat Statistik Provinsi Gorontalo". gorontalo.bps.go.id. Diakses tanggal 2019-06-17.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Flag of Indonesia.svg