Kapuloan Bangka Belitung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Bangka-Belitung)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kapuloan Bangka Belitung
Coat of arms of Bangka Belitung Islands.svg

Lambang Kapuloan Bangka Belitung
IndonesiaBangkaBelitung.png

Peta lokasi Kapuloan Bangka Belitung
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum
Tanggal penting 9 Februari 2002 (poé ngadeg)
Ibu kota Pangkalpinang
Gubernur H. Rustam Effendi, B.Sc
Lega 81.724,74 km2
  • Daratan: 16.423,74 km2
  • Perairan: 65.301 km2
  • Panjang basisir: 1200 km
Pangeusi 1.000.177
Kapadetan
Kabupatén 6
Kota 1
Kacamatan 36
Kalurahan/Désa 326
Suku Suku Melayu, Suku Jawa, Suku Sunda, Suku Bugis, Suku Banten, Suku Banjar, Suku Madura, Suku Palembang, Suku Minang, Suku Aceh, Suku Flores, Suku Maluku, Suku Manado, Tionghoa (30%)
Ageman Islam (81,83%) Buda (8,71%) Kong Hu Cu (5,11%) Protestan (2,44%) Katolik (1.79%), Hindu (0,13%)
Basa Basa Bangka, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah [Yo Miak, Bujang Lapok]

Ramatloka resmi:

(?)

Kapuloan Bangka Belitung nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ngawengku Pulo Bangka jeung Belitung sarta sababaraha pulo leutik nu aya di wdantaneun Sumatra, deukeuteun Propinsi Sumatra Kidul. Ibu kota propinsi ieu nyaéta Pangkalpinang. Kota ieu disahkeun dina tanggal 9 Pébruari 2002.

  • Kedik nyaéta alat tradisional nu digunakeun keur tatanén.

Musik tradisional[édit | édit sumber]

  • Musik Dambus

Pasakan/kadaharan tradisional[édit | édit sumber]

Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kabupatén jeung kota[édit | édit sumber]

No Lambang Daérah Nami Puseur Dayeuh Peta Lokasi
1
Lambang Kabupaten Bangka.png
Kabupatén Bangka Sungailiat
Lokasi Babel Kabupaten Bangka.svg
2
Lambang Kabupaten Bangka Selatan.png
Kabupatén Bangka Kidul Toboali
Lokasi Babel Kabupaten Bangka Selatan.svg
3
Lambang Kabupaten Bangka Barat.jpg
Kabupatén Bangka Kulon Mentok
Lokasi Babel Kabupaten Bangka Barat.svg
4
Lambang Kabupaten Bangka Tengah.png
Kabupatén Bangka Tengah Koba
Lokasi Babel Kabupaten Bangka Tengah.svg
5
Lambang Kabupaten Belitung.png
Kabupatén Belitung Tanjung Pandan
Lokasi Babel Kabupaten Belitung.svg
6
Lambang Kabupaten Belitung Timur.jpeg
Kabupatén Belitung Wétan Manggar
Lokasi Babel Kabupaten Belitung Timur.svg
7
Lambang Kota Pangkal Pinang.png
Kota Pangkal Pinang -
Lokasi Babel Kota Pangkal Pinang.svg


Sajarah Kapahlawanan Bangka[édit | édit sumber]

Tumbu luar luar[édit | édit sumber]