Anies Baswédan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Anies Baswedan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anies Rasyid Baswedan
أنيس رشيد باسويدان
Gubernur DKI Jakarta ka-19
Présidén Joko Widodo
Wakil Sandiaga Uno
Saméméhna Djarot Saiful Hidayat
Menteri Pendidikan dan Kebudayaan Indonesia ka-27
Présidén Joko Widodo
Saméméhna Mohammad Nuh
Sanggeusna Muhajir Effendy
Rektor Universitas Paramadina ka-2
Saméméhna Sohibul Iman
(Sebagai Pejabat Rektor)
Sanggeusna Firmanzah
Katerangan lian
Gumelar Anies Rasyid Baswedan
7 Méi 1969 (1969-05-07) (yuswa 50)
Indonésia Kuningan, Jawa Barat, Indonesia
Kabangsaan Indonesia
Pameget/istri Fery Farhati Ganis
Rélasi Abdurrahman Baswedan (kakek)
Ridwan Baswedan (adik)
Abdillah Baswedan (adik)
Novel Baswedan (sepupu)
Murangkalih Mutiara Annisa Baswedan
Mikail Azizi Baswedan
Kaisar Hakam Baswedan
Ismail Hakim Baswedan
Alma mater Universitas Gadjah Mada
University of Maryland, College Park
Pagawéan Akademisi
Politikus
Ageman Islam
Tanda tangan
Ramatloka www.aniesbaswedan.com

H. Anies Rasyid Baswédan, Ph.D. (gumelar di Kuningan, Jawa Barat, 7 Méi 1969; umur 50 taun), nyaéta akademisi atikan Indonésia sarta Gubernur DKI Jakarta masa bakti 2017-2022. Anjeunna kungsi ngajabat  salaku Menteri Pendidikan dan Kebudayaan Republik Indonesia Kabinet Kerja mimiti 26 Oktober 2014 nepi ka digantikeun ku Muhadjir Effendy dina parobahan kabinet ping 27 Juli 2016.

Anies jeung Sandiaga Uno meunangkeun pemilihan umum Gubernur DKI Jakarta taun 2017 sanggeus ngaliwatan dua puteran. Diusung ku Partai Gerindra jeung Partai Keadilan Sejahtera, ieu pasangan meunang sora 57,95%. Anies ngamimitan ngajabat jadi Gubernur DKI Jakartana mah dina bulan Oktober 2017.

Rujukan[édit | édit sumber]