Sarsila

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Conto sarsila katurunan.

Sarsila (Basa Indonésia: silsilah; Basa Arab: سلسلة‎) nyaéta hiji runtuyan nu némbongkeun patalianna kulawarga nu mangrupa struktur dahan. Ieu data généalogi bisa dipidangkeun dina mangrupa-rupa bentuk. Salah sahiji bentuk nu ilaharna nyaéta bentuk bagan nu mana generasi leuwih kolot di bagéan luhur sarta nu leuwih ngora di bagéan handap. Bagan katurunan nu midangkeun sakumna katurunan ti hiji individu mibanda bagéan nu pangheureutna di bagéan luhur.

Bagan karuhun, nu mangrupa hiji dahan nu némbongkeun karuhun saurang individu, mibanda bentuk nu leuwih nyarupakeun hiji tangkal, kalawan bagéan luhur nu leuwih rubak batan bagéan handapna. Sawatara karuhun dipidangkeun ku saurang saurang individu nu aya di lebah kénca keung karuhunna deui di lebah katuhu.

Généogram mangrupa hiji dahan kulawarga nu diwincik pisan, nu sok dipaké dina généalogi di widang kadokteran jeung pamuliaan.


Nulis.jpg