Sasalimpetan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Barudak keur ulin sasalimpetan

Sasalimpetan nyaéta kawih kaulinan anu dipaké ku barudak bari ulin pacekel-cekel leungeun, tapi lobaan ngajajar ka gigir bari posisina dariuk sila nu panghareupna nangkeup kana tihang atawa barang nu disanghareupanana rék barang naon waé asal bisa katangkeup.[1] Biasana dilakukeun bari anyang-anyangan lamun nu maénna barudak awéwé, tapi lamun nu maénna barudak lalaki mah tara bari anyang-anyang, sakapeung mah sok eméng-eméngan ahir ngawihna téh.[1] Cara maénna nu tungtung beulah kénca muntang kana tihang atawa tangkal.[1] Bari ngarawih nu pangtungtungna beulah katuhu leumpang ka beulah kénca dituturkeun ku nu séjénna, nepi ka kabéh budak leungeunna murilit.[1] Bari murilit ngarawih sasalimpetan nepi ka beunang hiji budak ku budak séjénna sangkan kapanggih saha nu éléh jeung saha nu meunang, biasana sok dinyanyikeun ku barudak nu masih leutik kénéh nu umuran sakola TK di bingbing ku guru TK na séwang-séwangan dibagi kelompok, tapi jaman ayeuna mah ieu kawih téh sok dinyanyikeun ku barudak nu umuran SD ogé pikeun hiburan di sakola atawa di buruan imah.[2] Rakitanana kieu :

Sasalimpetan
Jajahan aing nu panjang héy! héy!
Saha nu panjang.[1][2]


Arjuna Wayang.jpg


Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e Hidayat, Rachmat Taufiq, spk.2005.Peperenian Urang Sunda.Bandung:Kiblat
  2. a b Kawih kaulinan barudak(diakses tanggal 03 Mei 2011)