Saudi Aramco

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Saudi Arabian Oil Company
Pausahaan Minyak Arab Saudi
Rupa Badan Usaha Piboga Nagara
Industri Migas
Ngadeg 1933
Markas Zhahran, Arab Saudi
Daérah layanan Sadunya
Jalmi penting Khalid A. Al-Falih[1]
(Présidén & CEO)
Ali An-Naimi[2]
(Mentri Perminyakan
jeung Sumber daya mineral)
Produk Minyak bumi, gas alam, jeung produk pétrokimia lianna
Pamasukan Green Arrow Up Darker.svg 210 milyar AS$ (2010)[3]
Nu mibanda Pamaréntah Arab Saudi
Pagawé 54.798 (2010)[4]
Ramatloka www.saudiaramco.com
Komplés markas gedé Saudi Aramco

Saudi Aramco (Basa Arab: أرامكو السعوديةʾArāmkū s-Suʿūdiyyah), nyaéta pausahaan minyak nasional Arab Saudi.[5][6] Markas gedéna aya di Zhahran, Arab Saudi.[7]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Our Leadership". saudiaramco.com. 
  2. "Page 16, Saudi Aramco - 75 years" (PDF). 
  3. The World's Most Influential Companies
  4. Saudi Aramco Annual Review 2010
  5. The Report: Saudi Arabia 2009. Oxford Business Group. 2009. p. 130. ISBN 978-1-907065-08-8. 
  6. "Our company. At a glance". Saudi Aramco. The Saudi Arabian Oil Company (Saudi Aramco) is the state-owned oil company of the Kingdom of Saudi Arabia. 
  7. "Contact Us." Saudi Aramco. Ditampi 5 Nopémber 2009. "Headquarters: Dhahran, Saudi Arabia Address: Saudi Aramco P.O. Box 5000 Dhahran 31311 Saudi Arabia"

Pustaka[édit | édit sumber]

  • Vitalis, Robert (2006). America's Kingdom: Mythmaking on the Saudi Oil Frontier. Stanford: Stanford University Press. ISBN 0-8047-5446-2. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Citakan:Petroleum industry