Sesep madu

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Sesep madu
Crimson sunbird.jpg
Aethopyga siparaja
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
A. siparaja
Ngaran binomial
Aethopyga siparaja
(Raffles, 1822)

Sesep madu (Aethopyga siparaja) nyaéta hiji spésiés manuk ti kulawarga Nectariniidae anu kahakananana nyeuseup sari kembang (néktar), najan sakapeung mah ngahakan serangga, utamana nalika maraban anakna. Nyeuseup sari kembangna bisa ku cara hiber ngageberkeun jangjangna anu pondok, tapi lolobana mah bari eunteup. Ieu manuk awakna leutik, panjangna ukur 11 cm. Pamatukna pannjang ngeluk pikeun kabiasaan daharna.

Réferénsi[édit | édit sumber]


Nulis.jpg