Singkal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Singkal téh nyaéta parabot paranti nyungkalkeun taneuh (parani ngawaluku). Biasana dipaké patani keur nyingkalkeun taneuh nu rék dipelakan pare atawa palawija.[1]

Babagian singkal[édit | édit sumber]

  • Babantal nyaéta bagian handap, tempat napelna lanjam.[1]
  • Lanjam nyaéta seuseukeut sintal, bahanna tina beusi.[1]
  • Bubuntut nyaéta kai nu napel kana babantal nu biasa dicekel nu keur ngawuluku.[1]
  • Cacadan nyaéta ruyung atawa awi anu dipaké panyéréd singkal (garu) anu ngahubungkeun wuluku jeung munding.[1]
  • Paseuk téh aya dua rupa, nu mimiti nyaéta paranti muntangna cacadan kana bubuntut. Nu kadua paranti nungkulkeun atawa nanggahkeun bubuntut ngatur jéro déétna tapak singkal.[1]
  • Panarat nyaéta tambang paranti narik hulu munding lamun dipiderkeun.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g Drs. Ahmad Hadi, Dkk (2009). PEPERENIAN. Bandung: Geger Sunten. p. 147. ISBN 978-602-7784-11-6. 
Nulis.jpg