Sirop pala

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Sirop pala nyaéta salah sahiji inuman has Bogor anu dijieun tina ékstrak pala jeung rempah-rempah séjénna.[1]

Kasang tukang[édit | édit sumber]

Sirop pala téh inuman anu ditaratas ku Posdaya, Désa Dramaga, Kabupatén Bogor nu dijamin seger jeung matak séhat. Sabab saméméhna geus ngaliwatan prosés panalungtikan ku panalungtik ti Departemén Ilmu jeung Téhnologi Pangan, Fakultas Teknologi Pertanian, Institut Pertanian Bogor (IPB), Ir Didah Nur Faridah Msi, Sedarnawati Yasni, jeung Antin Suswantinah. [2] Panalungtikan anu dilaksanakeun téh dina widang industri paimahan nu dipiharep bisa nyieun inuman fungsional keur ngalarapkeun cara produksipangan anu hadé (Good Manufacturing Practices/GMP), nepi ka produk anu dihasilkeun ogé miboga fungsional produk nu hadé. [2]Salian ti éta, kagiatan panalungtikan jeung ngabdi ka masarakat di désa penting dilaksanakeun, utamana ngeunaan sanitasi, bahan tambahan pangan, jeung mangpaat kaséhatan tina komponén bioaktif rempah. [2]Ieu kagiatan panalungtikan téh bisa ogé méré pangaweruh ngeunaan prosés nu baku, nangtukeun waktu kadaluarsa, jeung mekarkeun produk ngaliwatan kemasan jeung label. [2]Prosés anu dijéntrékeun bieu téh dilaksanakeun dina produk olahan sirop pala nu dipiharep bisa némbongkeun kualitas sirop nu beureum euceuy jeung bau has pala nu teu leungit.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

Nulis.jpg
  1. "Minuman Sirup Pala Bogor dan Minuman Sari Pala Bogor Sehat Segar Dingin Oleh-Oleh Khas Kota Bogor" (dalam bahasa en-US). siruppalabogor.com. 2016-06-26. http://www.siruppalabogor.com/minuman-sirup-pala-dan-sari-pala-segar-dingin-oleh-oleh-khas-bogor/. Diakses pada 2017-12-06 
  2. a b c d e Liputan6.com. "Bandrek dan Sirup Pala, Pilihan Minuman Berbuka ala Kota Bogor". liputan6.com. http://ramadan.liputan6.com/read/2257939/bandrek-dan-sirup-pala-pilihan-minuman-berbuka-ala-kota-bogor. Diakses pada 2017-12-06