Skétbor

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Skétbor nyaéta kaulinan anu asalna ti nagara California.[1] Mimiti aya pertengahan taun1940-1950an sabot peselancar ti California Amérika hayang néangan hiji hal pikeun ditumpakan sabot cai sagara euweuh ombak maké papan seluncur maranéhanana.[1] Dina taun 1940 nepi ka 1950 kaulinan skétbor mimiti aya.[1] Papan kahiji dijieun kalayan papan anu dibéré ban ti roller skate.[1] Tuluy, taun1970-an, Frank Nasworthty nyieun ban skateboard jeung bahan polyurethane atawa dawam disebut cadillac.[2] Manéhna ngaharepkeun sangkan jelema lian bisa meuli papan skét sarta makéna.[2] Loba pausahaan mimitian nyieun truck (gandar kikiping) kalayan ngagambar husus pikeun para skater.[2] Pangusaha pabrik mimitian ngayakeun panalungtikan kalayan menggabung bahan eksotik kalayan metal , kawas fiberglas sarta aluminium.[2] taun1980an, dina période ieu dimimitian ku pausahaan skétbor anu dikokolakeun ku nu sok maraén skétbor.[2] Fokus awalna nyaéta di jalur vert anu nandangan skateboarding.[2] Titimuan no-hands aerial (ollie) ku Alan Gelfand di Florida dina 1976 sarta grabbed aerial ku George Orton sarta Tony Alva di California, nyieun trick ieu dipigawé para skater pikeun témbong di ramp vertical.[2] taun1990an nepi ka ayeuna digenerasi ayeuna skateboarding didominasi kalayan street skating.[2] Kalayan rubak papan 7 nepi ka 8 inci sarta panjang 30 nepi ka 32 inci.[2] Ukuran kikiping relatif leutik sangkan papan kasampak leuwih caang, sarta sangkan kikiping muter leuwih gancang, jeung kitu nyieun trik leuwih gampang beunang.[2] Wangun kontemporer skateboard dipibanda ti freestyle papan 1980 jeung wangun sarta rubak relatif heureut anu pohara simetris.[2] Wangun ieu geus jadi standar dipertengahan 1990an.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d (id)Permainan skateboard (diaksés tanggal 27 November 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l (id)Sejarah skateboard (diaksés tanggal 27 November 2011)


Nulis.jpg