Smartfren

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
PT Smartfren Telecom Tbk
Tipe Publik
Ngadeg Jakarta, Indonesia (16 Désémber 2002)
Kantor puseur Jakarta, Indonesia
Inohong konci Rodolfo Pantoja (Presiden Direktur)
Industri Telepon seluler
Internet
Indung pausahaan Global Mediacom
Ramatloka www.mobile-8.com

PT Smartfren Telecom Tbk atau smartfren (dahulu PT Mobile-8 Telecom Tbk atau Mobile-8) mangrupa salah sahiji pausahaan di Indonésia, nu bergerak dinu panyadiaan layanan telepon seluler dina basis CDMA sareng layanan Internet.

Sajarah[édit | édit sumber]

Smartfren diadegkeun 16 Désémber 2002 nganggo merk Fren nu mangrupa singgetan tina (Fast Reliable Enjoyable Network). Dina tanggal 8 Désémber 2003 smartfren ngaluncurkeun layanan pra mayar CDMA na sareng pasca bayar tanggal 8 April 2004. Mobile-8 nawarkeun variasi layanan nu janten nilai tambah sareng program ngagunakeun teknologi CDMA 2000-1x nu bisa nyadiakeun sora nu leuwih jernih, saeutik dropcall sareng akses data leuwih cepet.

Mantan Produk[édit | édit sumber]

  • Fren (CDMA seluler pra sareng pasca mayar)
  • Hepi (CDMA seluler terbatas)
  • Mobi (layanan internet)
  • Smart

Loka luar[édit | édit sumber]