Sucinaraja, Garut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kacamatan Sucinaraja

Peta lokasi Kacamatan Sucinaraja
Propinsi Jawa Barat
Kabupatén Garut
Camat -
Lega
Jumlah pangeusi
 - Kapadetan - jiwa/km²
Kalurahan/désa -


Sucinaraja nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Kacamatan Sucinaraja saenyana téh masyarakatna daraekan. Dina palawija, dina panyawahanna, komo rek dina pangajianna. Kitu deui barudak pamuda jeung pemudi na aktip pisan dina sagala hal kagiatan.

Sucinaraja geus aya dina kompas nasional atawa internasional dina widang seni bela diri penca silat. Ka Eropa jeung ka Asia ogé pamuda Sucinaraja tos nepi kadinya. Tapi kadang ogé pamaréntah satempat sok rada ngamomorekeun kagiatan pamuda-pamudi di Sucinaraja. Kanggo ngemutan panyungkeun ti pamuda anu ngamumule seni penca silat, hoyong gaduh padepokan penca silat, kanggo kader-kader nuluykeun perjuangan kolot-kolot nu baheula. Teu kedah diemutan wungkul tapi kedah ngadeg tur seseg weweg aya jleg padepokan.


 t·s·é 

Kabupatén Garut, Jawa Barat

Lambang Garut.gif

Kacamatan: Banjarwangi | Banyuresmi | Bayongbong | Balubur Limbangan | Bungbulang | Caringin | Cibalong | Cibatu | Cibiuk | Cigedug | Cihurip | Cikajang | Cikelét | Cilawu | Ciséwu | Cisompét | Cisurupan | Garut Kota | Kadungora | Karangpawitan | Karangtengah | Kersamanah | Lélés | Leuwigoong | Malangbong | Mekarmukti | Pakénjéng | Pameungpeuk | Pamulihan | Pangatikan | Pasirwangi | Peundeuy | Samarang | Selaawi | Singajaya | Sucinaraja | Sukaresmi | Sukawening | Talégong | Tarogong Kalér | Tarogong Kidul | Wanaraja




Nuvola filesystems folder home.png