Sucinaraja, Garut

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sucinaraja
NagaraFlag of Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténGarut
Lega- km²
Pangeusi-
Kapadetan- jiwa/km²
Kode Kemendagri32.05.42
Désa/kalurahan-

Sucinaraja nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Garut, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Kacamatan Sucinaraja saenyana téh masyarakatna daraekan. Dina palawija, dina panyawahanna, komo rek dina pangajianna. Kitu deui barudak pamuda jeung pemudi na aktip pisan dina sagala hal kagiatan.

Sucinaraja geus aya dina kompas nasional atawa internasional dina widang seni bela diri penca silat. Ka Eropa jeung ka Asia ogé pamuda Sucinaraja tos nepi kadinya. Tapi kadang ogé pamaréntah satempat sok rada ngamomorekeun kagiatan pamuda-pamudi di Sucinaraja. Kanggo ngemutan panyungkeun ti pamuda anu ngamumule seni penca silat, hoyong gaduh padepokan penca silat, kanggo kader-kader nuluykeun perjuangan kolot-kolot nu baheula. Teu kedah diemutan wungkul tapi kedah ngadeg tur seseg weweg aya jleg padepokan.