Sunalari, Cikijing, Majalengka

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa  Sunalari
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténMajalengka
KacamatanCikijing

Sunalari nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cikijing, Kabupatén Majalengka, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Desa Sunalari tempatna pami tilebak saatos Desa Katanggur,pami tiarah pasir saatos Desa Kancana, Ti palih Kulon Desa Sukasari Tonggoh,tipalih Wetan Desa Cilancang. Warga Sunalari diperkirakeun sakitar 1000 kepala Keluarga,Warga Sunalari ampir satengahna ngumbara kakota Seuseurna ka Bandung Sareung Lembang,ari anu ngumbara ka Lembang usahana nyeta kanu icalan daging Sapi,Kanu bangsa barang sapatu, seundal.Anu ngumbara ka Bandung seuseurna kanu icalan sayuran didaerah Ciroyom sareung pasar Caringin. DiSunari kasohor kusebutan Kyai sarung kumargi ampir sadayana Kyaina sok ngarangge sarung,sareung ampir sadayana masyarakatna jalmi pasantrenan. Pami urang kota ka Sunalari pasti bakal ngaraos beutah sareung bakal emut waé margi aya istilah Suna nyaéta Embung sareung Lari nyaéta lumpat jadi pami teuleupat Sunalari nyaéta Suna kana indit ti Sunalari pikeun nungumbara ka Sunalari. Sunalari daerahna mudun janteun teu rata,janteun pami urang rada kaluhur pasti bakal katingal Desa Sunalari. Desa Sunalari waktos kapungkur kaleubeut Desa anu ageung margi Desa Cilangcang kaleubeut Desa Suanalri,teuteurang kumaha Desa Cilangcang tiasa pisah sareung Desa Sunalari. Panorama Desa Sunalari kaetang sae sareung matak pikabeutaheun wargana anu Nyantri sareung Saroméah. Simkuring salaku warga Sunalari nungumbara kaetang pangtebihna nyaéta ka Luar Negeri ngaraos emut waé ku suasana Desa Sunalari anu ayem teuntreum. Pami urang bade balanja keudah turun ka Pasar Cikijing anu kaetang dina taun 2005 dugi kaayena kaleubeut majeung pami di bandingkeun sareung daerah nusanes,pami dinteun Rebo Sareung Sabtu dinteun pasar sadayan warga Sunalari ampir sok kapasar aya nungangge Ojeg atanapi Mobil

Sajarah[édit | édit sumber]

Kapungkurna Desa Sunalari kaasup Desa anu ageung dugi Kadesa Cilancang.pami hoyong uninga mangga dongkap kaSesepuh Desa Sunalari atanapi kakantor desana

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Kuwu

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Dipasir Desa Kancana,tilebak Desa Katanggur,ti palih kulon wates sareng desa Sukasari,ti palih wetan nagwates sareng Desa Cilancang

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

===Pertanian===DiSunalari ampir sadayana kanu tani sareung palawija Beras. sajabi ti etaaya ogé potensi anu priogi di kembangken nyaéta produksi anyaman boboko.

Pakebonan[édit | édit sumber]

Boled

Tumbu Luar[édit | édit sumber]




Gnome-home.svg