Sunan Muria

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sunan Muria atawa Radén Umar Said nyaéta budakna Radén Said (Sunan Kalijaga) jeung Déwi Saroh (adi Sunan Giri).[rujukan?] Ngaran budakna nyaéta Radén Prawoto.[rujukan?] Nyebarkeun dakwah Islamiyah di handap Gunung Muria 18 km kaléreun Kota Kudus, Jawa Tengah. [rujukan?] Kalawan sikepna nu handap asor, Sunan Muria nyumebarkeun Islam di Jepara, Tayu, Juana nepi ka Kudus jeung Pati.[rujukan?] salah sahiji hasil dakwah ngaliwatan seni nyaéta lagu Sinom jeung Kinanti sarta gamelan pikeun dakwah.[1]

Dina kahirupan imah tangga Sunan Muria nikah jeung putri ti Sunan Ngudung kalawan ngaran Déwi Sujinah.[rujukan?] Ti hasil nikahna meunang putra kalawan ngaran Pangéran Santri nu satuluyna disebut Sunan Ngadilangu.[rujukan?] Sunan Muria kaasup pangrojong satia Kasultanan Islam Demak.[rujukan?] Teu disebutkeun iraha Sunan Muria dibabarkeun.[rujukan?] Ogé teu aya nu apal taun sabaraha Sunan Muria maot.[2] Sunan Muria dikurebkeun di tempat nu sarua nalika anjeuna nyumebarkeun Islam nyaéta di handap Gunung Muria.[3]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Faizi, M. 2007. Kisah Teladan Walisongo. Jakarta: IndonesiaTera
  2. Shihabuddin, A. 2013. Membongkar Kejumudan: Menjawab Tuduhan-Tuduhan Salafi Wahhabi. Jakarta: Noura Books
  3. Mustopo, Habib. dkk. 2002. Sejarah 2 SMA Kelas XI. Jakarta: Ghalia Indonesia