Tanjungsari, Cangkuang, Bandung

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Désa Tanjungsari
Kalurahan/Désa
NagaraBandéra Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténBandung
KacamatanCangkuang
Pamaréntahan
 • Nami KuwuEncun
Pangeusi6.000

Tanjungsari nyaéta salasahiji désa di kacamatan Cangkuang, Kabupatén Bandung, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.

Sajarah[édit | édit sumber]

Ngarupikeun pamekaran ti Desa Tarajusari kirang langkung tahun 1990-an, ngawitan Kantor Desa ayana di Cireungit, mung kumargi aya sengketa sareng Kades sateuacan nyaéta H. Pandi nya dialihkeun ka daerah Babakan Bolang dugi ka ayeuna (salamina).

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Sadayana aya 9 RW tina 4 kampung nyaéta Kp. Cirengit, Babakan Bolang, Tanjung sareng Ciherang.

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Palih Wetan diwatesan ku walungan Cisangkuy anu ngawatesan sareng Ds. Tarajusari, palih kidul kawatesan ku Desa Kamasan Sareng Desa Kiangroke, Palih Kulon Kawatesa ku Desa Ciluncat, Sarta Palih kare kawatesa ku Desa Bojong kunci sareng Desa Rancatungku.

Géografis[édit | édit sumber]

Daerah dataran biasa anu proporsina kirang langkung 60 % tanah darat 40 % serang, dilingkung ku gunung.

Démografi[édit | édit sumber]

Atikan[édit | édit sumber]

Aya fasilitas pendidikan tikawit TK/RA, SD/MI, SMP, SMA, anu pinunjul diantawisna RA sareng MI Persatuan Islam di Cirengit.

Poténsi[édit | édit sumber]

ngarupikeun daerah agraris tatanen pare kelas 1, ogé ceket sareng pusat indutri tekstil cipeundeuy.

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Tumbu Luar[édit | édit sumber]




Gnome-home.svg