Tantowi Yahya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tantowi yahya

Tantowi Yahya lahir di Palembang, Sumatera Selatan, 29 Oktober 1960 nyaéta saurang pembawa acara télévisi kaceluk sarta ogé ikon musik country di Indonésia.[1] Manéhna nyaéta lanceuk ti Helmy Yahya anu ogé saurang pembawa acara.[1] Saprak leutik, putra pasangan H.M. Yahya Matusin sarta Hj. Komariah Yahya ieu geus miboga cita-cita jadi jelema beken.[1] Pikeun ngawujudkeun éta, Tantowi ogé terus usaha, saprak kelas 2 SMU, Tantowi diajar bari ngajar basa Inggris di tempat manéhna kursus keur kelas 1 SMP.[1]

Lulus SMU taun 1979, Tantowi anu beragama Islam ieu hijrah ka Yogyakarta, kuliah D1 Akademi Perhotelan.[1] Saterusna, Tantowi pindah ka Jakarta.[1] Karier gawéna dimimitian minangka resepsionis di Hotél Borobudur Jakarta dina taun 1982.[1] Taun 1984, manéhna pindah ka Hotél Hilton.[1] Taun 1987, Tantowi pindah ka perusahaan pita kaset BASF.[1] Lantaran usahana anu gedé, Tantowi ngajabat salaku Promotion Manager dina waktu 2 taun (1989).[1]

Tantowi nikah jeung Dewi Handayari sarta dikaruniaan saurang anak sanggeus umur kawin maranéhanana nincak 11 taun.[2] Anak lalaki anu dibéré ngaran Muhammad Adjani Prasanna Yahya ieu lahir dina tanggal 11 April 2001.[2] Manéhna mangrupa anggota ti Skuad Milan Junior Camp Indonésia anu ngajuaraan Turnamen Milan Day Challenge di Italia.[2]

Program telivisi anu kahiji dibawakeun nyaéta kuis Gita Remaja, anu ditayangkeun di TVRI dina taun 1989.[2] Manéhna kaceluk minangka pembawa acara kuis Who Wants To be a Millionaire anu ditayangkeun di RCTI ti taun 1999 nepi ka 2006.[2] Sajaba ti éta manéhna ogé dipikawanoh minangka penyanyi country Indonésia.[2] Manéhna kungsi narima pangajén minangka penyanyi country & Balada Pangalusna vérsi AMI-SHARP Awards 2001.[2] Kiwari Tamtowi mandu acara musik country di Metrotv sarta memimpim komunitas pecinta musik country sakumna Indonésia, ICMC.[2] Dina widang presenter acara kuis, Tantowi geus pohara boga pangalaman.[2] Ku kituna teu heran lamun dina ajang Panasonic Awards ka-12 anu dilaksanakeun dina 27 Maret 2009, manéhna junun jadi Presenter Kuis/Game Show Favorit pilihan pemirsa.[2] Waktu Pemilu 2009, dina tanggal 9 April 2009 Tantowi maju minangka calon legislatif ti partéi Golkar wewengkon Kabupatén Ogan Komering Ilir (OKI), Sumatra Selatan (Sumsel).[2] Dina itungan samentara, Tantowi aya di runtuyan pangluhurna.[2] Tantowi ogé junun jadi salah sahiji artis anu pamustunganana melenggang ka Senayan minangka wawakil rahayat.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j (id)Profil Tantowi Yahya (diaksés tanggal 26 Nopember 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m (id)[1] (diaksés tanggal 26 Nopember 2011)
Nulis.jpg