Taraju, Tasikmalaya

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taraju
NagaraFlag of Indonésia Indonésia
PropinsiJawa Barat
KabupaténTasikmalaya
Lega1252 km²
Pangeusi-
Kapadetan- jiwa/km²
Kode Kemendagri32.06.13
Désa/kalurahan-

Taraju nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tasikmalaya, Propinsi Jawa Barat , Indonésia.

Profil Pamaréntahan[édit | édit sumber]

Babagéan Administratif[édit | édit sumber]

Sajarah[édit | édit sumber]

Profil Daérah[édit | édit sumber]

Wates Wilayah[édit | édit sumber]

Géografis[édit | édit sumber]

Démografi[édit | édit sumber]

Transportasi[édit | édit sumber]

Poténsi[édit | édit sumber]

Pertanian[édit | édit sumber]

Pakebonan[édit | édit sumber]

Lolobana masarakat Taraju kana tani nyaéta melak teh, ayeuna pabrik-pabrik téh jugjleg di mana mana. Potensi aréal kebon téh di kacamatan taraju aya 5000 ha. Baheula taun 1805 aya urang Belanda anu namina Tuan Bowen, anjeunna gaduh perkebunan nunamina sambawa, makamna aya ditengah tengah kebon téh namina kebon acd

Wisata[édit | édit sumber]

taun 2008 kampung acd jeung cibuluh dijadikeun tempat wisata...loba jalma anu wisata kadaerah ..di antarana ninggali perkebunan téh anu ngeplak..luas...panginggalan sajarah tuan bown..oge ayeunamah di tambah ayana warung2 nasi anu cocok keur nenangkeun diri..di tengah perkebunan...dicibuluh ogé anu masih kénéh kuat kana budaya baheulana...