Taro Aso

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Taro Aso
Taro Aso

In office
24 September 2008 – 16 September 2009
Raja Akihito
Saméméhna Yasuo Fukuda
Sanggeusna Yukio Hatoyama

Member of the Majelis Rendah Jepang Parliament
for Distrik 8 Fukuoka
Incumbent
Assumed office 
1996
Constituency Distrik 8 Fukuoka
Majority 145.229 (56,89%) dina 2005

In office
31 Oktober 2005 – 27 Agustus 2007
Preceded by Nobutaka Machimura
Succeeded by Nobutaka Machimura

In office
22 September 2003 – 31 Oktober 2005
Preceded by Toranosuke Katayama
Succeeded by Heizō Takenaka

In office
7 November 1996 – 11 September 1997
Preceded by Shusei Tanaka
Succeeded by Koji Omi

Born Citakan:Tanggal lahir dan umur
Iizuka, Prefektur Fukuoka
Political party Partai Demokrat Liberal
Spouse Chikako
Religion Katolik Roma

(Taro Aso (麻生太郎 Asō Tarō?, gumelar di Iizuka, Préféktur Fukuoka, Jepang, 20 Séptémber 1940; umur 77 taun) nyaéta politikus sakaligus pangusaha Jepang jeung mantan Perdana Menteri Jepang. Aso ogé ngajabat Ketua Partai Demokrat Liberal (LDP), jeung geus jadi anggota Majelis Rendah Jepang ti taun 1979 (9 kali masa jabatan). Ketua faksi Ikōkai (faksi Aso) di faksi Partai Demokrat Liberal. Manéhna ogé kungsi jadi Menteri Luar Negeri (2005-2007) di kabinet Perdana Menteri Shinzo Abe jeung Junichiro Koizumi, Ketua Riset Kabijakan Partai Demokrat Liberal, jeung Sekretaris Jenderal LDP dina taun 2007 dan 2008.

Dina tanggal 22 Séptémber 2008, Aso dipilih mingka pangganti Yasuo Fukuda minangka Ketua LDP. Dua poé saeunggeusna, Majelis Rendah Jepang milih Aso minangka Perdana Menteri.[1]

Dina Olimpiade Montreal 1976, Aso ngawakilkan Jepang atlet nembak nomer skeet and trap jeung hasil urutan nomer 41 dunia. Mantan direktur eksekutif Lafarge Aso Cement.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. Japan's Taro Aso wins PM vote in lower house, Associated Press 24 September 2008.

Pranala luar[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Saméméhna
Hidenao Nakagawa
Sekretaris Jenderal LDP
2007
Sanggeusna
Bunmei Ibuki
Saméméhna
Bunmei Ibuki
Sekretaris Jenderal LDP
2008
Sanggeusna
Hiroyuki Hosoda
Saméméhna
Yasuo Fukuda
Ketua Partai Demokrat Liberal
2008–2009
'Ngajabat
Jabatan pulitik
Saméméhna
Isamu Miyazaki
Direktur Jenderal Badan Perencanaan Ekonomi Jepang
1996-1997
Sanggeusna
Koji Omi
Saméméhna
Fukushiro Nukaga
Menteri Negara Kebijakan Fiskal dan Ekonomi Jepang
Januari 2001-April 2001
Sanggeusna
Heizo Takenaka
Saméméhna
Toranosuke Katayama
Menteri Urusan Internal dan Komunikasi Jepang
2003-2005
Sanggeusna
Heizo Takenaka
Saméméhna
Nobutaka Machimura
Menteri Luar Negeri Jepang
2005-2007
Sanggeusna
Nobutaka Machimura
Saméméhna
Yasuo Fukuda
Perdana Menteri Jepang
2008–2009
Sanggeusna
Yukio Hatoyama

Citakan:Perdana Menteri Jepang


Citakan:Jepang-bio-stub