Lompat ke isi

Shinzo Abe

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Shinzo Abe
Perdana Mentri Jepang ka-90
Masa jabatan
26 Désémber 2012 – 16 Séptémber 2020
Raja/Ratu Akihito
Naruhito
Saméméhna Yoshihiko Noda
Sanggeusna Yoshihide Suga
Masa jabatan
26 Séptémber 2006 – 26 Séptémber 2007
Raja/Ratu Akihito
Saméméhna Junichiro Koizumi
Sanggeusna Yasuo Fukuda
Ketua Sekretaris Kabinet
Masa jabatan
31 Oktober 2005 – 26 Séptémber 2006
Perdana Mentri Junichiro Koizumi
Saméméhna Hiroyuki Hosoda
Sanggeusna Yasuhisa Shiozaki
Anggota Parlemen
untuk Member of the House of Representatives
for Yamaguchi's 4th district
Masa jabatan
11 Séptémber 2005 – 8 Juli 2022
Saméméhna New constituency
Sanggeusna Shinji Yoshida
Mayoritas 137,701 (73.62%)
Katerangan lian
Gumelar 21 Séptémber 1954
Nagato, Yamaguchi, Japan
Pupus 8 Juli 2022 (yuswa 67)
Kashihara, Nara, Japan
Partéy pulitik Liberal Democratic Party
Pameget/istri Akie Abe
Ageman Buddhism and Shinto[1]

Shinzo Abe (安倍 晋三 Abe Shinzō?, Citakan:IPAudio; 21 Séptémber 1954 - 8 Juli 2022) nyaéta Perdana Mentri Jepang ka-90, dipilih sacara husus ku Wakil Rakyat Nasional dina tanggal 26 Séptémber 2006. Abe mangrupa perdana mentri Jepang pangorana sanggeus-Perang Dunya II tur nu mimiti lahir sanggeus perang. Abe, eureun ngadadak dina tanggal 12 Séptémber 2007 sabulan sanggeus narima tekanan pulitik .[2] Abe digentos ku Yasuo Fukuda, Perdana Mentri Jepang ka-91 kiwari.[3]

Abe lahir di kulawarga pulitikus tur diajar elmu pulitik di Jepang. Abe diajar ogé di Amerika Serikat. Abe digawe di swasta saméméh dina taun 1982 mimiti digawe di pamaréntahan. Abe mimitik karir pulitik dina taun 1993 basa meunang pamilihan di Yamaguchi Prefecture. Abe digawe dina pamaréntahan Perdana Mentri Yoshiro Mori jeung Junichiro Koizumi, tur jadi Ketua Sekretaris Kabinet Koizumi.

Rujukan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:S-parCitakan:S-nonCitakan:S-ppo
Saméméhna
Shintaro Abe
Representative for Yamaguchi 1st District
1993 – 1996
Sanggeusna
Masahiko Komura
Anyar
New constituency
Representative for Yamaguchi 4th District
1996 – present
'Ngajabat
Jabatan pulitik
Saméméhna
Hiroyuki Hosoda
Chief Cabinet Secretary of Japan
2005 – 2006
Sanggeusna
Yasuhisa Shiozaki
Saméméhna
Junichiro Koizumi
Perdana Mentri Jepang
2006 – 2007
Sanggeusna
Yasuo Fukuda
Saméméhna
Taku Yamasaki
Secretary General of the LDP
2003 – 2004
Sanggeusna
Tsutomu Takebe
Saméméhna
Junichiro Koizumi
President of the LDP
2006 – 2007
Sanggeusna
Yasuo Fukuda