Teuku Umar

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Teuku Umar
Teuku Umar
Katerangan lian
Gumelar 1854
Meulaboh, Kasultanan Acéh
Pupus 1899 (yuswa 44–45)
Meulaboh, Kasultanan Acéh
Pameget/istri Cut Nyak Sofiah
Cut Meuligou/Nyak Malighai
Cut Nyak Dhien
Murangkalih Tina Cut Meuligou:
Teuku Sapeh
Teuku Raja Sulaiman
Cut Mariyam
Cut Sjak
Cut Teungoh
Teuku Bidin
Tina Cut Nyak Dhien
Cut Gambang
Profési Uleebalang / leungeun katuhu raja
Ageman Islam

Teuku Umar (Meulaboh, 1854 - Meulaboh, 11 Pébruari 1899) mangrupa pahlawan asli Aceh anu diperjuangkan ku pura-pura kolaborasi sareng Walanda & kondang pikeun perang gerilya na. Anjeunna perang deui sareng urang Walanda nalika anjeunna nganggo senjata sareng artos seueur.

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Oxygen480-apps-system-users.svg