The Economist

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Economist
The Economist Logo.svg
'The Economist' cover (September 8, 2001).png
Kaver isu dina tanggal 8 Séptémber 2001[1]
TipeuWarta[2][3]
Wangun
PamilikThe Economist Group
PangadegJames Wilson
PangropéaZanny Minton Beddoes
Wakil pangropéaTom Standage
FoundedSéptémber 1843; Citakan:Years or months ago (1843-09)
Kasaluyuan pulitikLiberalismeu ékonomi[4][5]
Liberalismeu sosial[4][5]
Pamuseuran radikal[6][7]
Kantor puseur1-11 John Adam Street
Westminster, London, England
Circulation909,476 (dicitak)
748,459 (digital)
1.6 yuta (duanana) (salila JuliDésémber 2019[8])
ISSNCitakan:ISSN link
Ramatlokaeconomist.com

The Economist mangrupa surat hibar minggon internasional anu dicitak dina wangun majalah tur dipedarkeun sacara digital anu mifokus kana warta-warta panganyarna, bisnis internasional, pulitik, jeung téhnologi. Puseurna di London, surat hibar ieu dipiboga ku The Economist Group, kalawan kantor rédaksi inti di Amérika Sarikat, sarta di kota-kota gedé di buana Éropa, Asia, jeung Wétan Tengah. Nalika Agustus 2015, Pearson ngajual 50 persen sahamna di surat hibar ieu ka pausahaan invéstasi kulawarga Agnelli Italia, Exor, saharga £469 yuta (US$531 yuta) jeung surat hibar éta meuli deui sésa sahamna saharga £185 yuta ($206 yuta). Nalika 2019, rata-rata sirkulasi citak globalna leuwih ti 909.476; ieu, dikombinasikeun jeung kasampakan digitalna, nepi leuwih ti 1,6 yuta. Di sakumna platform média sosial maranéhna,nyumpon 35 yuta penonton,dina 2016. Surat hibar ieu mibanda tujuan anu nonjol dina jurnalismeu data tur analisis ngeunaan palaporan asli, boh kritik atawa pujian.

Référénsi[édit | édit sumber]

  1. The title and its design are references to the book No Logo (1999).
  2. "The Economist Is a Newspaper, Even Though It Doesn't Look Like One". Observer (dalam en-US). 2013-09-02. Diakses tanggal 2020-04-08. 
  3. Iber, Patrick (2019-12-17). "The World The Economist Made". The New Republic. ISSN 0028-6583. https://newrepublic.com/article/155962/liberalism-at-large-book-review-the-economist-magazine. Diakses pada 2020-04-08 
  4. a b Zevin, Alexander (December 20, 2019). "Liberalism at Large — how The Economist gets it right and spectacularly wrong". www.ft.com. Diakses tanggal March 11, 2020. 
  5. a b Citakan:Cite magazine
  6. "Is The Economist left- or right-wing?". The Economist. Citakan:ISO date/en. https://www.economist.com/blogs/economist-explains/2013/09/economist-explains-itself-0. Diakses pada 24 April 2016 
  7. "True Progressivism". The Economist. Citakan:ISO date/en. https://www.economist.com/node/21564556. Diakses pada 16 October 2016 
  8. "The Economist - Data - ABC | Audit Bureau of Circulations". www.abc.org.uk. 
Nulis.jpg