Titimplik

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Titimplik
Australasianbushlark.jpg
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Génus:
Mirafra
Spésiés:
javanica
Subspecies

see text

Titimplik; (Mirafra javanica) nyaéta hiji manuk nu asalna tina kulawarga alaudidae.[2] Manuk titimplik sok disebut ogé manuk apung, alatan ieu manu sok disada atawa bacéo sok sanajan bari hiber.[2] Titimplik jalu jeung titimplik bikang saruana resep bacéo, bédana titimplik nu jaluna disada leuwih tarik.[2] Titimplik loba katempo hiber di pasawahan jeung tegalan, bari neang hakaneun kayaning gegeremet jeung sisikian nu laleutik.[2]

Ciri mandiri[édit | édit sumber]

Panjang awakna kurang lewih 15 cm, kelir buluna coklat semu beureum pacampur jeung coklat semu konéng.[3] Bulu dina palebah buntutna katempo leuwih ngora, sakaliwatan mah ieu manuk téh kawas manuk goléjra.[3] Titimplik nu jaluna mibanda jajambul dina huluna, ari nu bikangna mah henteu aya jambulan.[3] Manuk titimplik mah bisa bisa disada nurutan sora mauk séjén, sarta gerakan awakna tanginas uclag-aclog.[3]

Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. {{{assessors}}} (2012). "Mirafra javanica". IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. International Union for Conservation of Nature. Diakses tanggal 26 November 2013. 
  2. a b c d Turut, Rusli. Memelihara 42 Burung Ocehan Populer. Jakarta1980: Penebar Swadaya Grup. ISBN 9789790024427. Diakses tanggal 26 Nopember 2019. 
  3. a b c d Anang Dewanto & Maloedyn Sitanggang, Anang. Buku Pintar Merawat dan Melatih Burung Kicauan. Jakarta2009: AgroMedia. ISBN 9789790062160. Diakses tanggal 26 Nopember 2019. 
Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan


Nulis.jpg