Toéd

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Toéd
Long-tailed Shrike (Lanius schach- erythronotus race) in Delhi W2 Pix 051.jpg
L. s. erythronotus (New Delhi, India)
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Génus:
Spésiés:
L. schach
Ngaran binomial
Lanius schach
Linnaeus, 1758
Subspésiés
  • L. s. stresemanni Mertens, 1923
  • L. s. bentet Horsfield, 1822
  • L. s. suluensis (Mearns, 1905)
  • L. s. nasutus Scopoli, 1780
  • L. s. schach Linnaeus, 1758
  • L. s. longicaudatus Ogilvie-Grant, 1902
  • L. s. tricolor Hodgson, 1837
  • L. s. caniceps Blyth, 1846
  • L. s. erythronotus (Vigors, 1831)
LaniusSchachMap.svg
Rough distribution of key forms

Toéd (Lanius schach) nyaéta manuk bacéo anggota kulawarga manuk Laniidae. Hirupna di lingkungan garing anu nembrak, sok kaciri eunteup dina rungkun atawa kawat/kabel listrik. Bulu dina huluna hideung mirupa kedok atawa hideung meles (subspésiés tricolor jeung nasutus). Ieu manuk sumebar di saampar Asia, boh darat atawa kapuloanana.

Toéd hideung hulu tricolor di Kalkuta, India

Réferénsi[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg