Toéd

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Toéd
L. s. erythronotus (New Delhi, India)
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Aves
Order: Passeriformes
Kulawarga: Laniidae
Génus: Lanius
Spésiés: L. schach
Ngaran binomial
Lanius schach
Linnaeus, 1758
Subspésiés
  • L. s. stresemanni Mertens, 1923
  • L. s. bentet Horsfield, 1822
  • L. s. suluensis (Mearns, 1905)
  • L. s. nasutus Scopoli, 1780
  • L. s. schach Linnaeus, 1758
  • L. s. longicaudatus Ogilvie-Grant, 1902
  • L. s. tricolor Hodgson, 1837
  • L. s. caniceps Blyth, 1846
  • L. s. erythronotus (Vigors, 1831)
Rough distribution of key forms

Toéd (Lanius schach) nyaéta manuk bacéo anggota kulawarga manuk Laniidae. Hirupna di lingkungan garing anu nembrak, sok kaciri eunteup dina rungkun atawa kawat/kabel listrik. Bulu dina huluna hideung mirupa kedok atawa hideung meles (subspésiés tricolor jeung nasutus). Ieu manuk sumebar di saampar Asia, boh darat atawa kapuloanana.

Toéd hideung hulu tricolor di Kalkuta, India

Réferénsi[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nulis.jpg