Habitat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Salah sahiji conto Habitat Cai Tawar

Habitat mangrupa hiji kawasan nu diwangun tina komponén fisik atawa abiotik nu mangrupa hiji kasatuan nu dipaké minangka tempat hirup sarta ngalikeun mahluk hirup.[1] Habitat atawa bioma mangrupa jenis lingkungan di mana tutuwuhan jeung sasatoan hirup.[2] Habitat ditangtukeun ku jenis tutuwuhan naon nu hirup di dinya, iklim atawa géografina.[2] Leuweung hujan, terumbu karang jeung tundra mangrupa sagala habitat di mana jenis tutuwuhan atawa sato nu tangtu bisa kapanggihan.[2]

Babagian Habitat[édit | édit sumber]

Habitat kabagi jadi tilu jenis, di antarana:

  1. Habitat darat (terrestrial habitats). Organisme nu aya dina habitat ieu sapinuhna hirup di darat.[rujukan?] Conto mahluk nu aya dina habitat ieu nyaéta sireum, laleur, bangsa artrophoda, jeung tutuwuhan darat.[3]
  2. Habitat cai tawar (freshwater habitats)
  3. Habitat laut (marine habitats)

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (id)Alikodra. 1990. Pengelolaan Satwa Liar. Jilid 1. IPB Press, Bogor
  2. a b c (en)Habitats (diakses 18 Desember 2015)
  3. (en)Definition of habitat (diakses 23 Desember 2015)


Nulis.jpg