Lingkungan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Lingkungan anu kombinasi kaayaan fisik ngawengku kaayaan sumber alam saperti taneuh, cai, tanaga surya, mineral, saperti ogé flora jeung fauna nu tuwuh dina taneuh jeung di sagara, jeung lembaga anu kaasup ciptaan manusa salaku keputusan kumaha carana maké lingkungan. Lingkungan ogé bisa diinterpretasi kana sagalana anu nyampak di sakuliah manusa jeung mangaruhan tumbuhna kahirupan manusa. Lingkungan nu diwangun ku komponén abiotik jeung biotik. Komponén abiotik kabéh inanimate saperti taneuh, hawa, cai, iklim, kalembaban, cahaya, jeung sora. Sedangkeun komponén biotik nyaéta sagalana ngahirupkeun kawas tutuwuhan, sato, manusa jeung mikro-organisme (virus jeung baktéri).

Sumber[édit | édit sumber]


Nulis.jpg