Toki, Gifu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Toki
土岐市
Lokasi Toki
Toki aya di Gifu, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Chūbu
Préfektur Gifu
Karakter fisik
Area 116,16 km² (44,8 sq mi)
Populasi (as of 31 Maret, 2007)
     Total 63.524
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 35°21′N 137°11′E
Lambang
Tangkal Japanese Fringetree
Kembang balloon flower
Symbol of Toki
Lambang Toki
Kantor Pamarentahan Toki
Walikota Nobuhiko Ōno
Ramatloka resmi: Kota Toki

Kota Toki (土岐市 Toki-shi?) nyaéta hiji kota di Préféktur Gifu, Jepang. Kota ieu ayana di Pulo Honshū, kidul-wetaneun Kota Gifu, ibukota préféktur. Walungan Toki ngalir ngaliwatan wewengkon kota. Toki kawentar ogé salah sahiji panghasil karajinan taneuh liat Jepang. Ieu produk dijieun di wewengkon nu ilahar disebut Mino-yaki. Toki ogé kota baraya jeung Faenza, Emilia-Romagna, Italy.

Dina usum semi 2005, Toki asup kana warta nasional Jepang mangsa outlet mall dibuka di ieu kota. Mal nu relatif jarang di luar kota-kota utama, tur ngajadikeun ieu kota kawentar di sakuliah Jepang sanggeus kampanye iklan.

Sajarah[édit | édit sumber]

Sajarah nyieuh karajinan taneuh liat di wewengkon Toki katempona geus mimiti leuwih ti 1.300 taunanu kaliwat. Sawatara tempat urut tempat meuleum jeung sesa-sesa barang karajinan, dina gaya abad ka-7, kapanggih di ieu wewengkon. Téknik sarta gambaran artistik nepi ka puncakna dina Perioda Azuchi-Momoyama (1568 - 1614) mangsa barang pecah-belah dipaké pikeun upacara nginum teh geus dihasilkeun di ditu. Pangéran féodal Daimyo pohara mengagumi poci téh, mangkok, pariuk sarta pakakas kawas éta jeung gaya unik minangka Oribe. Leuwih réa dipaké keur kaperluan sapopoé saprak titik mimiti periode Edo (1603- 1867). Produksi masal dimimitian ti Era Meiji (1868–1912), porselen jeung karajinan taneuh liat ti Toki kiwari kapanggih di sakuliah Jepang.

Kota ieu dihijikeun dian 1 Pebruari, 1955, ngawengku wewengkon nu saméméhna dibagi dina 5 kacamatan (Tokitsu, Oroshi, Tsumagi, Dachi jeung Izumi) sarta 3 desa (Tsurusato, Sogi jeung Hida).

Dina Januari 2004, referendum diayakeun keur mutuskeun naha Toki leuwih hadé ngagabung jeung kota tatanggana, kota jeung kacamatan Tajimi, Mizunami jeung Kasahara, tapi gagal sabab teu meunang dukungan mayoritas.

Geografi jeung demografi[édit | édit sumber]

Toki aya dina 35°21′09" kaler, 137°10′59" wetan. Legana nyaéta 116.16 km². Dina 31 Maret, 2007, masarakatna 63,524 jiwa jeung 22,381 umpi, hirup kumbuh di ieu kota tur kapadetanna nyaéta 546.9/km².

Pamarentahan[édit | édit sumber]

Walikota[édit | édit sumber]

Walikota Toki kiwari nyaéta Nobuhiko Ohno. Walikota saméméhna nyaéta:

  • Yasuo Tsukamoto (1983-2007)
  • Okizo Mizuno (1975-1983)
  • Yasunori Ninomiya (1955-1975)

Badan perwakilan[édit | édit sumber]

Toki ngabogaan dalapan-belas wakil dewan kota, nu mangrupa badan legislatif kota.

Kota sobat[édit | édit sumber]

Di Jepang
Di luar Jepang
  • Italia Faenza, Emilia-Romagna, Italy (diresmikeun 23 Oktober, 1979)

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]