Tomiichi Murayama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tomiichi Murayama
Perdana Mentri Jepang ka-81
Masa jabatan
30 Juni 1994 – 30 Januari 1996
Saméméhna Tsutomu Hata
Sanggeusna Ryutaro Hashimoto
Katerangan lian
Gumelar 03 Maret 1924 (1924-03-03) (yuswa 92)
Ōita, Jepang
Kabangsaan Jepang
Partéy pulitik Japan Socialist Party
Pameget/istri Yoshie Murayama

Tomiichi Murayama (村山 富市 Murayama Tomiichi, babar 3 Maret 1924) salah saurang pulitikus Jepang nu jadi Perdana Mentri Jepang ka-81 ti tanggal 30 Juni 1994 nepi ka 11 Januari 1996.[rujukan?] Murayama nyaéta katua Partai Sosial Demokrat Jepang (nepi ka taun 1996 Partai Sosialis Jepang) tur perdana mentri sosialis munggaran dina ampir 55 tahun.[rujukan?] Nu natrat nepi ka kiwari nyaéta pidatona dina "Pangemut-emut 50 taun ahir perang," eusi pidatone Jepang menta dihampura kasalahanna salila Perang Dunya II.[rujukan?]

Tempo ogé[édit | édit sumber]


Nulis.jpg