Tuma

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tuma
PulexIrritans.jpg
Klasifikasi ilmiah
Karajaan:
Filum:
Kelas:
Ordo:
Kulawarga:
Subfamili:
Génus:
Spésiés:
P. irritans
Ngaran binomial
Pulex irritans

Tuma nyaéta sajenis parasit anu nguseup getih anu biasana hirup dina sirah. Kutu bikang bisa ngendog nepi ka genep endog sapoé. Endog ieu napel tuluy dina buuk . Endog ieu bakal netes saenggeus sakitar 8 poé.

Tuma sumebarna téréh ngaliwatan toélan jeung buuk nu loba kutuan. Tuma ogé bisa luncat kana sirah ngaliwatan sisir, topi, anggel jeung anduk.

Ubar-ubar[édit | édit sumber]

  • Crotamiton
  • Bénzéna héksaklorida
  • Malathion

Rujukan[édit | édit sumber]