Lompat ke isi

Wedang uwuh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Wédang uwuh nyaéta salah sahiji inuman tradisional anu asalna ti Yogyakarta. Wédang uwuh kaasup kana inuman kaséhatan nu ngandung loba bahan rempah, saperti jahé, secang, daun ki amis, daun cengkéh, daun pala, jeung gula batu. Inuman ieu mimitina nyebar di Imogiri, tapi ayeuna wédang uwuh geus ténar hampir di sakabéh wilayah di Indonesia. [1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Wédang uwuh mimiti disuguhkeun di jaman Sultan Agung nu mangrupa Raja Mataram. Nalika Sultan Agung jeung sababaraha pangawalna keur néangan tempat nu rék dijadikeun makam kulawarga Raja Mataram. Sapanjang panéangan, manéhna netepkeun salah sahiji tempat nyaéta Bukit Merak Imogiri (Bantul) keur tempat nu paling cocok pikeun kulawarga Mataram.[1]

Kasiat[édit | édit sumber]

Tina segi kaséhatan, wédang uwuh boga mangpaat pikeun ngaronjatkeun imun awak, utamana nalika kamari sasalad Covid-19.

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b RI, Kemdikbudristek. "Jalur Rempah Nusantara". jalurrempah.kemdikbud.go.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2023-02-16.