Widya Saputra

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Widya Saputra

Widyaningrum Surya Nugraha (alias Widya, babar di Cimahi, Indonésia, 26 Pébruari 1985) nyaéta saurang presenter TV ti Indonésia. Ayeuna anjeunna seueur dikenal jalmi sabagai presenter acara olahraga di stasiun TV Trans7 kususnya dina acara Liga Italia Serie-A jeung MotoGP.

Widya ngawitan karir ti yuswa alit, ti taun 1993 anjeunna janten penyanyi di grup Trio Laris. Taun 1998 anjeunna lebet TV janten presenter acara Kring Olala di TPI. Teras di 2001 anjeunna janten presenter acara Musiq di TVRI. Mimiti taun 2006 anjeunna janten presenter MotoGP, jeung masih keneh dipertahankeun sampai ayeuna. Widya mangrupa salah sahiji alumni UNPAD, Bandung, jurusan ilmu komunikasi. Anjeunna gaduh hobi maca jeung anjeunna ogé resep kana sasatoan kususna ucing.

Filmografi[édit | édit sumber]

  • 2003 – Puteri Keempat (sinetron)
  • 2006 – Pocong 1 (film)

Acara TV[édit | édit sumber]

  • 1998 – Kring-Kring Olala (TPI - nepi tahun 2001)
  • 2001 – Musiq (TVRI)
  • 2002 – Bidik (ANTV)
  • 2003 – Calcio Action Serie-A (SCTV), MTV Special Ramadhan (Global TV)
  • 2004-2005 – Drag Mania, EPL, WTA Tournament Bali, Otomotive Night Race, Tennis Challenge Hemaviton, WSBK (TV7)
  • 2005 – Motor Impian (TPI), Auto Glitz (Jak TV)
  • 2006 – Clasakustik (Indosiar)
  • 2006-2008 – MotoGP (Trans7 – kecuali dua GP terakhir musim 2008)
  • 2007-2009 – Liga Italia Serie-A (Trans7)
  • 2008 – Asian Béach Games 2008 (ESPN), Speedy Tour d’Indonésia (Trans7)
  • 2008-2009 – Liga Dunia (Trans7)
Nulis.jpg