Yuni Shara

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yuni Shara

Yuni Shara nu miboga ngaran asli Wahyu Setyaning Budi, lahir di Malang, Jawa Timur, 3 Juni 1972.[1] Ayeuna babarengan jeung Nina Tamam, Iga Mawarni, Rika Roeslan sarta Andien, Yuni nyieun kelompok vokal kalayan ngaran 5 Wanita.[1]

Penyanyi pop anu pandeuri loba ngabawakeun lagu-lagu baheula sarta ngalantunkeun lagu-lagu mandarin ieu, nyaéta lanceuk ti diva pop Krisdayanti sarta pamajikan ti pangusaha Henry Siahaan.[2] Perkawinan kalayan urut salaki artis sarta penyanyi Nur Afni Oktavia éta, dikaruniaan anak nu ngaranna Cello Obient Siahaan, sarta saméméhna ogé geus ngangkat anak, Cavin Obrient Salomon.[2]

Yuni sorangan saméméhna ogé kungsi nikah jeung Raymond Manthey, lalaki anu kungsi ogé jadi kabogoh aktris Ussy Sulistiawaty.[2] Tapi umur perkawinan maranéhanana ngan saumur jagung.[2]

Biduk rumah tangga Yuni anu diwangun babarengan Henry Siahaan salila 11 taun teu bisa dipertahankeun deui nu ahirna dina 17 Juni 2008, ngaliwatan Pangadilan Negeri Jakarta Selatan, Yuni resmi cerai ti Henry.[2]

Dina karir musikna, Yuni geus ngarilis sawatara album.[2] Kucari Jalan Terbaik mangrupa album panganyarna dina taun 2009.[2] Taun 2010 Yuni kasampak beuki éksis kalayan mindeng témbong di sawatara acara musik sarta télévisi.[2] Sajaba bersolokarir, babarengan 4 penyanyi wanoja séjénna, Nina Tamam, Iga Mawarni, sarta Rika Roeslan, Yuni nyieun grup vokal 5 Wanita.[2]

Berpasangan kalayan kabogohna, Raffi Ahmad, Yuni Shara berduet sarta nyieun vidéo klip anyar pikeun lagu 50 Taun Lagi.[2] Vidéo klip bernuansa clubbing ieu dirojong sawatara musisi sarta selebriti kawas Krisdayanti, Rossa, Kristina, Nina Tamam, Ina sarta Jeremy Thomas, ogé Tamara Geraldine.[2] Sempet dikutip yén vidéo klip ieu némbongkeun kemesraan Yuni-rafi ogé kedekatan maranéhanana jeung sawatara selebriti séjén anu memang lumangsung di dunya nyata.[2] Kedeketan sarta kemesraan Yuni sarta Rafi meunang perhatian leuwih ti umum kalayan beunangna pangajén minangka Best Couple of the Yéar 2010 anu diayakeun ku INSERT.[2]

Diskogarfi[édit | édit sumber]

  • Jatuh Cinta Lagi (1990)
  • Hilang Permataku (1991)
  • Salah Tingkah (1992)
  • Aku Percaya (1993)
  • Surat Undangan (1994)
  • Mengapa Tiada Maaf (1995)
  • Soundtrack Return of The Condor Heroes (1995)
  • Sebelum Kau Pergi
  • Désémber Kelabu
  • Pelangi
  • Kidung (Bersama 3 Bidadari)
  • Lilin-Lilin Kecil (single)
  • Janji Sepasang Merpati
  • Soundtrack Metéor Garden
  • Isi Hati
  • 35 (2007)
  • Kucari Jalan yang Terbaik (2009)
  • 50 Tahun Lagi (2010, bareng Raffi Ahmad)
  • Aku Cinta Padamu (2010)
  • Cinta Ini (2011, bareng Raffi Ahmad)
  • Aku Jadi Bingung (2011, bersama Iwa K.)
  • Nurlela (2011, bareng Krisdayanti, Iis Dahlia)[2]

Filmografi[édit | édit sumber]

  • Rumah Tanpa Jendela (2011)[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (id)[1] (diaksés tanggal 25 Nopember 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o (id)[2] (diaksés tanggal 25 Nopember 2011)
Nulis.jpg