Lompat ke isi

Raffi Ahmad

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Raffi Ahmad
GumelarRaffi Faridz Ahmad
17 Pébruari 1987 (1987-02-17) (yuswa 37)
Bandung, Jawa Barat, Indonesia
KabangsaanIndonesia
Alma materSMA Negeri 16 Jakarta
PagawéanArtis, Pangusaha, Panyanyi, Produser
Taun aktip2001 - ayeuna
Dipikawanoh salaku/lantaranPT RNR Film Internasional
RANS Entertainment
PasanganNagita Slavina
Anak
Karir musik
AliranPop
Alat musik
LébelMyMusic Records
RANS Music
Maén di
Ramatlokahttps://www.ransentertainment.co.id/
Tanda tangan
Raffi Ahmad

Raffi Faridz Ahmad leuwih dipikawanoh Raffi Ahmad (gumelar di Bandung, 17 Pébruari 1987; umur 37 taun) nyaéta saurang aktor asal Indonesia, anak ti papasangan Munawar Ahmad sarta Amy Qanita nyaéta putra cikal.[1]

Dina kahirupan cintana, aktor anu mindeng meunang cap minangka playboy sempet jadi kabogoh Laudya Chintya Bella, Bunga Zainal, Ratna Galih, Tyas Mirasih, sarta Velove Vexia.[1] Tapi sakabéh hubunganana pamustunganana anggeus.[1]

Aktor anu mindeng gonta ganti kabogoh ieu, ti mimiti bulan April 2009 dikabarkeun geus deukeut jeung penyanyi Yuni Shara.[1] Deketna dipicu alatan ku rasa kagum Raffi ka Yuni, pamustunganana nyieun kadua artis anu terpaut umur hampir 15 taun ieu jadi deukeut.[1] Bulan Oktober 2011 kadéngé béja yén hubungan Raffi Ahmad jeung Yuni keur dina masalah.[1]

Nepi ka ayeuna, Raffi Ahmad geus kalibet di sajumlah sinetron, FTV sarta film layar rubak.[2] Sajaba jadi aktor, Raffi ngamekarkeun karirna jadi béntang pariwara, presenter sarta penyanyi.[2]

Awalna tina jadi pemeran dina sinetron kahijina, Tunjuk Satu Bintang, Raffi Ahmad anyar melejit dina Senandung Masa Puber di mana manéhna jadi pemeran utama bareng Bunga Citra Lestari.[2] Sanggeus éta, Raffi mayeng mecenghul di sinetron-sinetron sarta FTV rumaja komo film layar rubak.[2]

Singles[édit | édit sumber]

Sinetron[édit | édit sumber]

Sitkom[édit | édit sumber]

Filmografi[édit | édit sumber]

Program TV[édit | édit sumber]

  • Akademi Fantasi Indosiar 2006 (Indosiar)
  • Pesta Air (RCTI)
  • Hip Hip Hura (SCTV)
  • Ekspresi (Indosiar)
  • Musik By Request (SCTV)
  • Musik Kolaborasi (SCTV)
  • Dahsyat (RCTI)
  • Kemilau Mandiri Fiesta (RCTI)
  • Dahsyatnya Sahur (RCTI)
  • Rafi Wkwkwk (Global TV)
  • OMG (ANTV)
  • 3 Dekade (Trans TV)
  • Cerita Cinta (MNC TV)
  • Idolaku (RCTI)
  • Pesbukers (ANTV)
  • Sahur Semua Sahuuur (RCTI) [1]

Iklan[édit | édit sumber]

  • Ardilles
  • Frozz
  • C59 T-shirt
  • Kit Kat
  • Iebe
  • Esco
  • Suzuki Spin
  • XL
  • Kopi Ginseng Kukubima
  • Suzuki New Swift Facelift
  • Pixcom
  • Oli Top 1 Action Matic
  • Fishqua [1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h (id)Raffi Ahmad (diaksés tanggal 25 Nopember 2011)
  2. a b c d (id)Profil Raffi Ahmad Archived 2011-05-29 di Wayback Machine (diaksés tanggal 25 Nopember 2011)