Yves Leterme

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Yves Leterme
Yves Leterme (2009)
Minister-President of Flanders ka-6
Masa jabatan
20 Juli 2004 – 28 Juni 2007
Saméméhna Bart Somers
Sanggeusna Kris Peeters
Katerangan lian
Gumelar 6 Oktober 1960 (1960-10-06) (yuswa 57)
Wervik, Flanders Kulon, Belgia
Partéy pulitik CD&V
Pameget/istri Sofie Haesen
Ageman Katolik Roma

Yves Camille Désiré Leterme (babar 6 Oktober 1960 di Wervik, Flanders Kulon) nyaéta Sénator Belgia, manten Minister-President Flanders sarta Flemish Minister Tatanén jeung Kalaukan.

Yves Leterme geus jadi salah sahiji pilihan keur jadi Perdana Mentri Bélgia satuluyna sanggeus pamilihan umum 2007.[1] Anjeunna ngundurkeun diri tina kalungguhan minangka Flemish Minister-President dina 26 Juni 2007, digentos ku Kris Peeters.[2] 16 Juli 2007, Leterme ditunjuk pikeun ngamimitian sawala koalisi resmi pikeun ngabentuk hiji pamaréntahan anyar.[3] Tanggal 1 Desember taun éta keneh, Leterme ngaduakalian ngundurkeun diri tina kalungguhan minangka Raja, alatan sawala koalisi stalled.[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Saméméhna
Bart Somers
Minister-President of Flanders
2004–2007
Sanggeusna
Kris Peeters
Soekarno.jpg