Alex Ferguson

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Alex Ferguson
Alex Ferguson
200px|Sir Alex Ferguson
Informasi pribados
Nami lengkep Alexander Chapman Ferguson
Lahir 31 Désémber 1941 (1941-12-31) (yuswa 72)
Tempat lahir Glasgow, Skotlandia
Posisi Striker (telah pensiun)
Informasi klub
Klub ayeuna Manchester United (pelatih)
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
1957–1960
1960–1964
1964–1967
1967–1969
1969–1973
1973–1974
Queen's Park
St. Johnstone
Dunfermline Athletic
Rangers
Falkirk
Ayr United
Total
032 0(11)
037 0(19)
088 0(66)
041 0(25)
106 0(37)
024 00(9)
327 (167)
Kapalatihan
1974
1974–1978
1978–1986
1985–1986
1986–
East Stirlingshire
St. Mirren
Aberdeen
Skotlandia
Manchester United
* Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik .

Sir Alex Ferguson atawa leuwih dipikawanoh Alex Ferguson CBE dibabarkeun 31 Desember 1941 di Govan,tempat nyieun kapal Glasgow[1]. Alexander Chapman Ferguson nya éta mantan pamaén bal warga Skotlandia. Sabada jadi pamaén, manéhna ngalatih klub Stirling Timur, St Mirren, Aberdeen[1]. Ti mimiti 6 November 1986 nepi ka ayeuna Sir Alex ngagantikeun Ron Atkinson salaku pelatih[1]. Manéhna jadi manajer leuwih ti 1000 pertandingan Manchaster United[1]. Sir Alex Ferguson dianggap salaku salasahiji manajer anu panghadéna sadunya[1]. Rekor Sir Alex malah mah teu kaganti ku pelatih nu séjénna dina sajarah maén bal di Inggris[1].Karakterna salaku pekerja keras méré pangaruh anu gedé pisan dina préstasina salaku pelatih, manajer, arsitek jeung tokoh anu mawa parobahan gedé di Manchaster United[1].

Nalika Bulan November 1986 Fergie nampik tawaran anu alus ti Barcelona, Arsenal, Rangers jeung Tottenham jang dijadikeun manajer di klub-klub raksasa nu disebutkeun saméméhna[1]. Manéhna justru milih Manchester United,ninggalkeun kasuksésanana di Skotlandia[1]. Ferguson ngawangun deui Manchaster United anu masih kénéh aya dina mangsa-mangsa anu sulit anu patalina jeung ngarékrut pamaén-pamaén ngora[1].Manéhna nekenkeun pisan kana kadisiplinan ka para apamaén MU, manéhna ogé ngaposisikeun dirina salaku méntor , motivator jeung nu ngawangun méntal para pamaén MU[1].Fergie ogé ngaleungitkeun budaya mabok di Old Traford ku cara ngaluarkeun pamaén-pamaén anu geus jadi idola di MU[1]. Di Manchester United, Sir Alex jadi pelatih anu pangsuksésna dina sajarah maén bal di Inggris, ku cara mingpin tim anu bisa meunangkeun 11 gelar juara liga[1]. taun 1999, manéhna jadi pelatih munggaran anu bisa mawa tim inggris meunangkeun treble ti Liga Utama, Piala FA jeung Liga Champions UEFA[1].Ogé jadi hiji-hijina pelatih anu meunangkeun Piala FA 5 kali, Fergie ogé jadi hiji-hijina pelatih anu bisa meunangkeun gelar Liga Inggris 3 kali (1998-1999, 1999-2000 jeung 2000-2001)[1]. Taun 2008, manéhna gabung jeung Brian Clough (Nottingham Forest), Bob Paisley (Liverpool) salaku pelatih Britania anu pernah meunangkeun kejuaraan Eropa leuwih ti sakali[1]. Dua puluh lima tahun babarengan jeung Manchester United, manajer The Red Devils, Sir Alex Ferguson geus jadi jalma anu teu bisa digantikeun ku sasaha.Sababaraha kali manéhna ngabatalkeun rencana péngsiunna[2].Nepi ka ayeuna, Sir Alex masih aya di bench United[2]. Can aya kaputusan iraha Sir Alex péngsiun ti Manchester United, malah manéhna sorangan teu nyahoeun iraha rék péngsiun[2]. CEO Manchester United, David Gill nyebutkeun yén MU pasti hésé néangan pelatih anu sarupa jiga Fergie[2].Ku ayana Fergie, Mu bisa meunangkeun gelar anu aya di dunya jang MU[2]. Dina asuhan Fergie ogé, MU disulap jadi hiji kleub gedé anu teu ngan saukur dipikawanoh di Inggris tapi nepi ka sakuliah dunya[2].

Rekor Kesuksesan[1][édit | sunting sumber]



Referensi[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg