Avenged Sevenfold

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Personil Avenged Sevenfold

Avenged Sevenfold nya éta grup musik anu dibentuk di Hunnington, Kalifornia, Amerika Serikat taun 1999[1][2]. Personil nu masih aktip nya éta M. Shadows (lead vocals), Zacky Vengeance (rhythm guitar, backing vocals), Synyster Gates (lead guitar, piano, backing vocals) jeung Johnny Christ (bass, backing vocals)[1][2]. Mantan personilna nya éta Dameon Ash, Justin Sane jeung Reverend (maot tanggal 28 Dédémber 2009 alatan panyakit jantung ditambah komplikasi obata-obatan katut alkohol)[1][2]. Avenged Sevenfold biasa dilandi A7X ku masarakat luas[2]

Karir[édit | sunting sumber]

Najan ieu grup dibentuk taun 1999, tapi Avenged Sevenfold karak ngarilis albumna taun 2002 SOUNDING THE SEVENTH TRUMPET anu disusul ku album kaduana WAKING THE FALLEN taun 2003[1]. Dina album kadua ieu, Avenged Svenfold manggung bareng Xl Rose, Kylie Minogue jeung Chris Cornell. Taun 2005, Avenged Sevenfold ngarilis album CITY OF EVIL anu diteruskeun ku album AVENGED SEVENFOLD taun 2007[1]. Lagu Avenged anu judulna City of Evil jadi jawara tangga lagu di salah sahiji stasion TV anu nyababkeun Avenged Sevenfold dilélér minangka artis pendatang anyar pangalusna taun 2006 ku éta stasion TV[2]. Kaayeunakeun aliran msuik Avenged Sevenfold kadéngé leuwih kana pop batan heavy metal[1]

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f [Avenged Sevenfold-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 7 Nopémber 2011)
  2. a b c d e [Avenged Sevenfold-Anneahira.com] (diaksés tanggal 7 Nopémber 2011)
Nulis.jpg