Franz Ferdinand

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Franz Ferdinand dina acara Viña del Mar International Festival, 27 Pébruari 2006

Franz Ferdinand nya éta grup musik asal Skotlandia anu dibentuk di Glasgow, Skotlandia taun 2002[1]. Personilna nya éta Alex Kapranos (vokal jeung gitar), Bob Hardy (bass), Nick McCarthy (gitar, keyboard jeung backing vocal) sarta Paul Thomson (drum, perkusi jeung backing vokal)[1]. [[Chateau jadi markas Franz Ferdinand pikeun latihan[2]. Chateau nya éta gudang kosong anu teu kapaké[2].

Debut pertamana dimuali taun 2004 kalayan judul album FRANZ FERDINAND anu rilis bulan Pébruari di Inggris terus bulan maret di Amerika. single tina ieu album nya éta take me out[1]. Album perdana ieu meunang panglélér, diantarana:Mercury Prize, MTV Awards dina katégori Breakthrough Video Award (Panglélér vidio klip inovatif) jeung Q Awards salaku Best Video pikeun lagu Take Me Out'[1].

Suksés di Album pertama diteruskeun di Album kadua. Alex saparakanca ngarilis albumYOU COULD HAVE IT SO MUCH BETTER di Taun 2005[1][2]. Di taun ieu pisan, Franz ferdinand dilélér jadi Best British Group (grup musik aliran British pangalusna) jeung Best British Rock Act dina ajang Brit Awards[1]. Tanggal 26 Januari 2009, Franz Ferdinand ngarilis album katiluna kalayan judul TONIGHT anu jadi single andalanna nya éta Ulysses[1]. Ieu album pernah aya dina peringkat 2 di UK Chart Album, lian ti éta ieu album geus kajual 31.000 CD dina saminggu tisaprak rilis[1].




Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h [Franz Ferdinand-kapanlagi.com] (diaksés tanggal 27 Oktober 2011)
  2. a b c (en)[Biografi Franz Ferdinand] (diaksés tanggal 27 oktober 2011)
Nulis.jpg



[bg:Франц Фердинанд (група)]]