Kaméja

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kaméja leungeun panjang

Kaméja asal kecapna tina bahasa Portugis nya éta camisa, hartina baju atawa papakéan, utamana keur lalaki.[1] Papakéan ieu nutupan leunguen, taktak, dada nepi ka beuteung.[1]

Sajarah Kaméja[édit | sunting sumber]

Dina taun 1800-an kerah anu gedé jeung heuras ngabalukarkeun bahaya lantaran matak arheut kana ceuli.[1] tTi jaman baheula, baju kaméja bodas dipikawanoh pikeun raksukan bangsawan.[1] Dina buku, Men’s Wardrobe seri Chic Simple, diébréhkeun yén bangsawan Éropa abad ka-17 biasa maké kaméja bodas anu maké mamanis rénda dibelah dada jeung leungeun.[1] Maranéhna osok maké raksukan tuxedo, raksukan anu aslna ti golongan bangsawan Inggris.[1] Nepi ka ahir abad ka-19 kaméja bodas dianggap paling elegan.[1] Baheula lalaki anu maké kaméja bdas dianggap beunghar lantaran loba duit pikeun ngaganti kaméja anu bodas tur bersih.[1] Kaméja bodas dianggap raksukan lalaki paranti digawé di tempat anu bersih.[1] Sanajan tina bahan naon waé kaméja warna bodas katinagli bersih, elegan jeung méwah.[1]

Rupa-rupa kaméja[édit | sunting sumber]

  • Camp shirt – kaméja leungeun pendék atawa blus anu basajan kalayan saku hareup jeung kerah kamping.[2]
  • Dress shirt – kaméja kalayan kerah formal, ilaharna maké kancing jeung lengan mansét.[2]
  • Dinner shirt – kaméja husus dijieun pikeun dipaké jeung papakéan séjéna, saperti dasi hideung atawa dasi bodas.[2]
  • Winchester Shirt – kaméja garis atawa warna tapi kerahna bodas jeung mansét.[2]
  • Guayabera – kaméja meunang nyulam (bordir) miboga opat saku.[2]
  • Poet shirt – kaméja anu logor atawa blus kalayan lengan penuh.[2]
  • T-shirt.[2]
  • Polo SHIRT.[2]
  • Baseball shirt - biasana dibédakeun ku tilu parapat lengan, lencana tim, jeung jahitan beubeu datar.[2]
  • Tunic – asalna tina bahasa Latin, tunika, ilharna dipaké ku lalaki jeung awéwé di Romawi Kuno, dibédakeuna ku konstruksi dua.[2]
  • Night shirt – papakéan paranti saré.[2]
  • Sleeveless Shirt – Kaméha euweuh lenganan.[2] Disebut ogé tank top.[2]
  • Halter top – euweuh lenganan, produk konveksi tanpa lengan bagi perempuan.[2] Biasana maké tali di bagian tukang beuheung jeung di tonggong belah handap.[2]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j Definisi & Sejarah Baju Kemeja (Dicutat tanggal 3 Desember 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o Kemeja (Dicutat tanggal 3 Desember 2011)