Kangguru

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kangguru[1]
Indung Kangguru Hawuk Wétan jeung anakna
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Mammalia
Subclass: Marsupialia
Order: Diprotodontia
Suborder: Macropodiformes
Family: Macropodidae
Genus: Macropus
in part
Spésiés

Macropus rufus
Macropus giganteus
Macropus fuliginosus
Macropus antilopinus

Kangguru téh marsupial ti kulawarga Macropodidae (makropoda, hartina 'gedé suku'). Sacara umum, ieu istilah dipaké pikeun nuduhkeun spésiés panggedéna di ieu kulawarga, Kangguru Beureum, Kangguru Antilopina, sarta Kangguru Hawuk Wétan jeung Kulon ti genus Macropus. Ieu kulawarga ogé ngawengku sababaraha spésiés leutik, kaasup walabi, kangguru tangkal, walaru, pademelon, jeung Kuoka, nu kabéhanana aya 63 spésiés.[1] Kangguru téh sato éndemik buana Australia jeung Papua (baheula ngahiji salaku Australasia).

Ku Australia, kangguru téh dijadikeun ikonna: gambarna aya dina lambang nagara,[2] dina duit koin,[3] sarta lembaga-lembaga di Australia, di antarana Qantas.[4]

Rujukan[édit | sunting sumber]

U know what, Fuck U

Catetan suku[édit | sunting sumber]

  1. a b Groves, Colin (16 Nopémber 2005). D.E. Wilson jeung D.M. Reeder (éd.) Mammal Species of the World, Éd. ka-3, 64 & 66, Johns Hopkins University Press. ISBN 0-801-88221-4.
  2. Australia's coat of arms Dicutat 6 Januari 2007.
  3. The Australian currency Dicutat 6 Januari 2007.
  4. The Kangaroo symbol Dicutat 6 Januari 2007.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg