Kasimpulan statistik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kasimpulan statistik (en:Summary statistics) diperlukeun mun susunan observasi hayang disimpulkeun sarta hayang ngajelaskeun sagampang-gampangna. Statistikawan umumna nyoba ngajelaskeun observasi dina

  1. ukuran lokasi, atawa central tendency, saperti arithmetic mean
  2. ukuran dispersi statistik saperti simpangan baku
  3. ukuran bentuk distribusi saperti skewness atawa kurtosis

Median, mode, sarta interquartile mean ngarupakeun ukuran lokasi oge. Keur ngajelaskeun dispersi statistik, urang bisa make rentang, interquartile range, atawa simpangan mutlak.

Koefisien Gini asalna diwangun keur ngukur kateusaruaan panghasilan, tapi bisa oge dipake keur kaperluan sejenna.


balik ka tiori statistik -- summarizing statistical data