Lémpéng Sunda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Péta lémpéng Sunda jeung lémpéng-lémpéng sabudeureunana.

Lémpéng Sunda atawa Pelat Sunda nyaéta hiji lémpéng téktonik anu perenahna di Asia Tenggara sarta umumna dianggap minangka bagian tina Lémpéng Eurasia. Lémpéng Sunda ngawengku Laut Cina Kidul, Laut Andaman, bagian kidul Viétnam jeung Thailand babarengan jeung Malaysia sarta pulo-pulo Kalimantan, Sumatra, Jawa, jeung Sulawesi di Indonesia, ogé barat daya kapuloan Filipina jeung Palawan sarta Kapuloan Sulu.

Lémpéng Sunda diwatesan di wétan ku Beubeur Usik Filipina, Zona Tubrukan Laut Maluku, Lémpéng Laut Maluku, Lémpéng Laut Banda jeung Lémpéng Timor; di kidul jeung kulon ku Lémpéng Australia; sarta di kalér ku Lémpéng Burma, Lémpéng Eurasia, jeung Lémpéng Yangtze.

Wates-wates di wétan, kidul jeung kulon Lémpéng Sunda rumit sacara téktonik sarta aktif sacara séismik. Ngan wates di kalér nu rélatif cicing téh.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  • Bird, P. (2003) An updated digital model of plate boundaries, Geochemistry Geophysics Geosystems, 4(3), 1027, doi:10.1029/2001GC000252. [1] also available as a PDF file (13 mb) [2]