Lambang Saudi Arabia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lambang Saudi Arabia
شعار السعودية
Coat of arms of Saudi Arabia.svg
Rincian
Armiger Raja Saudi Arabia
Diadopsi 1950
Lambang 2 pedang nu disilangkeun jeung tangkal palem di luhureunnana

Lambang Nasional Saudi Arabia (Basa Arab: شعار السعودية‎) nyaéta lambang nagara Saudi Arabia nu disahkeun pamakéannana dina 1950.[1] Dumasar kana Konstitusi Saudi Arabia[2], lambangna kasusun ti 2 pedang nu disilangkeun kalawan hiji tangkal palem di luhureunnana.

Pedang minangka perlambang 2 karajaan, Hijaz jeung Nejd, ngahiji dina Ibn Saud dina 1926.[3]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Citakan:Coats of arms of AsiaCitakan:SaudiArabia-stub

Stub W.svg