Madu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Madu sok dipaké pikeun panambah rasa [[roti] jeung rupa-rupa katuangan lianna]]

Madu mangrupakeun cairan kentel amis nu dihasilkeun ku nyiruan jeung serangga lianna tina sari kembang (nectar).

Madu téh jauh leuwih amis batan gula, sarta moal bari, kusabab kandungan gulana anu luhur bisa maéhan baktéri (plasmolisis). Ragi ogé moal bisa tumuwuh dina madu, sabab kalembaban madu handap teuing. Kalembaban madu alami téh kira 14%-18%, sahingga mun kalembabanana tetep handapeun 18%, moal aya organisme nu bisa baranahan dina madu.

Baca ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg