Merak Biru

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Merak Biru
Status konservasi
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Aves
Order: Galliformes
Family: Phasianidae
Genus: Pavo
Species: P. cristatus
Ngaran binomial
Pavo cristatus
Linnaeus, 1758

Merak Biru atawa Merak India, anu dina ngaran ilmiahna Pavo cristatus nya éta salasahiji manuk ti tilu spésiés manuk merak. Merak Biru miboga bulu anu warna Biru gelap mengilap. Manuk jalu dewasa ukuranana badag, panjangna bisa ngahontal 230cm, jeung panutup buntut anu pohara panjang boga warna héjo métalik. Populasi Merak Biru sumebar di leuweung kabuka kalayan padang jukut di India, Pakistan, Sri Lanka, Nepal sarta Bhutan. Saméméhna spésiés ieu kapanggih ogé di Bangladésh, tapi ayeuna kamungkinan badag geus punah di ditu.[1]

Merak jalu nya éta ngawayuh spésiés, miboga pasangan leuwih ti hiji. Dina usum berbiak, manuk jalu mamérkeun bulu buntutna di hareup manuk bikang. Bulu-bulu panutup buntut dibuka nyieun kipas kalayan bintik ngawangun panon boga warna biru. Manuk bikang biasana netaskeun tilu nepi ka genep endog.[2] Pakan manuk Merak Biru diwangun ti rupa-rupa biji-bijian, pucuk jukut sarta dangdaunan, rupa-rupa serangga, sarta sagala rupa jenis sato leutik kawas cacing, lancah sarta kadal leutik.[2]

Merak nya éta omnivora, dahar jukut, siki-sikian, oray, sarta kadal leutik ogé. Di India, manuk merak anu patali mitologi Yunani ieu ‘eyespots’ éta disebutkeun minangka panon ratus Argos buta. Sabot usum hujan datang, merak, nari dina hujan, memikat kabéh kalayan bulu anu élegan, nyieun tampilan anu spéktakulér.[3]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. (id)[1](diakses tanggal 3 november 2011)
  2. a b (id)[2](diakses tanggal 11 november 2011)
  3. (id)[3](diakses tanggal 11 november 2011)