Michael Schumacher

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Michael Schumacher
Michael Schumacher 2010 Malaysia.jpg
Michael Schumacher di tahun 2010
Kewarganegaraan Jérman Jerman
Babar 3 Januari 1969 (1969-01-03) (yuswa 45)
Tempat babar Citakan:Country data Jerman Hürth, Nordrhein-Westfalen, Jerman Barat
Sejarah karier di Formula Hiji
Jumlah balapan 260 (259 start)
Jawara dunya 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)
Meunang 91
Podium 154
Total poin 1.405
Posisi pole 68
Lap tergancang 76
Balapan mimiti Grand Prix Belgia 1991
Meunang mimiti Grand Prix Belgia 1992
Menang terakhir Grand Prix China 2006
Balapan terakhir Citakan:Latest F1GP
Musim terakhir 2006
Klasemen musim terakhir P2 (121 pts)

Michael Shoelather Schumacher (alias Michael Schumacher) (lahir 3 Januari 1969) nyaeta saurang manten pembalap Formula 1 anu asalna ti kota Hurth-Hermulheim, Jerman. Dirina mangrupakeun salahsahiji legenda hirup Formula 1 era modern. Dirina kungsi janten juara dunia taun 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, jeung 2004.

Profil[édit | sunting sumber]

Schumi mimiti asup ka F1 taun 1991 dina tim Jordan. Tapi ngan tahan sabalapan samemeh ahirna dirina pindah ka Benetton.

Di Benetton, Schumi meunang munggarannana taun 1992 di GP Belgia. Teras pas taun 1994, Schumi ngaraih gelar dunia pertamana. Di 1995, Schumi mertahankeun gelarna masih babarengan jeung tim Benetton.

Taun 1996, Schumi ngalih ka tim Ferrari. Dirina tuluy janten juara dunia ti taun 2000 tepi ka 2004. Schumi pangsiun ti F1 ahir 2006. Ayeuna Schumi masih aktif di Ferrari tapi ngan saukur janten manajer jeung mentor jang dua pembalap Ferrari ayeuna, Felipe Massa sareng Kimi Raikkonen.

Karir[édit | sunting sumber]

  • Debut GP: Belgia 1991
  • Tampil: 250 kali
  • Start GP: 249 kali (gagal start di GP Prancis 1996)
  • Meunang: 91 kali
  • Pole: 68 kali
  • Total poin: 1369 (termasuk anu didiskualifikasi taun 1997)
  • Juara dunia: 7 kali

Musim ka Musim[édit | sunting sumber]

  • 1984 - Juara Junior Kart Jerman
  • 1985 - Juara Junior Kart Jerman, Gabung di kejuaraan dunia
  • 1986 - Karting Jerman, ka-3 / Karting Eropa, ka-3
  • 1987 - Juara Karting Jerman jeung Eropa
  • 1988 - Juara Formula Koenig / FF1600 Eropa, ka-2 / FF1600 Jerman, ka-6
  • 1989 - Formula 3 Jerman, ka-3
  • 1990 - Prototypes, ka-5 (21 poin) / Juara F3 Jerman
  • 1991 - Prototypes, ka-9 (43 poin) / Jordan (1 balapan) jeung tim Benetton, ka-12 (4 poin)
  • 1992 - Formula 1 (Benetton), ka-3 (53 poin)
  • 1993 - Formula 1 (Benetton), ka-4 (52 poin)
  • 1994 - Formula 1 (Benetton), Juara Dunia (92 poin)
  • 1995 - Formula 1 (Benetton), Juara Dunia (102 poin)
  • 1996 - Formula 1 (Ferrari), ka-3 (59 poin)
  • 1997 - Formula 1 (Ferrari), ka-2 (78 poin), didiskualifikasi kusabab insiden Jerez
  • 1998 - Formula 1 (Ferrari), ka-2 (86 poin)
  • 1999 - Formula 1 (Ferrari), ka-5 (44 poin)
  • 2000 - Formula 1 (Ferrari), Juara Dunia (108 poin)
  • 2001 - Formula 1 (Ferrari), Juara Dunia (123 poin)
  • 2002 - Formula 1 (Ferrari), Juara Dunia (144 poin)
  • 2003 - Formula 1 (Ferrari), Juara Dunia (93 poin)
  • 2004 - Formula 1 (Ferrari), Juara Dunia (148 poin)
  • 2005 - Formula 1 (Ferrari), ka-3 (62 poin)
  • 2006 - Formula 1 (Ferrari), ka-2 (121 poin)
  • 2007 - Ferrari (Staff)
  • 2008 - Ferrari (Staff)
  • 2009 - Ferrari (Staff)
  • 2010 - Formula 1 (Mercedes GP)

Kaca Kaluar[édit | sunting sumber]