Lewis Hamilton

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton (babar di Stevenage, Inggris, 7 Januari 1985), nyaeta salah sahiji pembalap dina ajang balap Formula 1. Manehna nyandang gelar Juara pembalap Formula 1 taun 2008 waktos nyupiran mobil tim McLaren.

Karir F1[édit | sunting sumber]

Pertama kali tampil di ajang F1 taun 2007, waktos McLaren ngumumkeun susunan pembalapna, manehna waktos eta berpasangan sareng Juara Dunia pembalap sateuacanna Fernando Alonso, janten pembalap utama McLaren di taun 2007. Dina klasemen akhir pembalap, Hamilton nempatan posisi runner up ngan eleh hiji poin ti juara dunia taun eta Kimi Raikkonen ti Ferrari.

Taun 2008, Fernando Alonso kaluar ti tim McLaren balik deui ka Renault, kusabab manehna kuciwa jeung ngarasa dianaktirikeun ku McLaren, tim akhirna milih Heikki Kovalainen ti Finlandia jang maturan Hamilton janten pembalap utama McLaren. Taun ieu mangrupakeun puncak karir Hamilton, kusabab di taun ieu anjeunna ngaraih gelar Juara dunia pembalap taun 2008 ngelehkeun Felipe Massa ti Ferrari oge ngan unggul 1 poin saatos berhasil lebet finish di posisi ka 5 di GP Brazil. Hasil ieu nyieun anjeunna nyetak sejarah janten Pembalap Formula 1 termuda nu bisa janten juara dunia pembalap nu sateuacanna dicepeng ku Fernando Alonso.

Taun 2009, anjeuna berpartisipasi nyandang gelar sebagai juara bertahan F1. Namun hanjakal performa mesin Mercedes McLaren teu mampu nyaingan performa mesin Mercedesna Brawn GP jeung Renaultna RBR di awal awal musim, hal ieu nyebabkeun Hamilton teu tiasa mertahankeun gelarna jeung kapaksa mung nempatan urutan 5 di klasemen akhir pangkereun Jenson Button, Sebastian Vettel, Rubens Barrichello sareng Mark Webber.

  • 2007, F1 - McLaren-Mercedes, runner-up pembalap.
  • 2008, F1 - McLaren-Mercedes, juara dunia.
  • 2009, F1 - McLaren-Mercedes, urutan ka-5.
  • 2010, F1 - McLaren-Mercedes.

Loka luar[édit | sunting sumber]

Citakan:Tim F1 2011