McLaren

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Fernando Alonso nyupiran mobil McLaren MP4-22 di Malaysia 2007.

Team McLaren mangrupakeun salah sahiji tim anu ngiringan balap Formula Hiji. Tim ieu bermarkas di Woking, Surrey, Inggris. Debut tim ieu dimimitian ti Grand Prix Monako 1966. Nami McLaren dicandak tina nami pengker pembalap sakaligus pendiri tim ieu nyaeta Bruce McLaren. Pamasok mesinnya nyaeta pabrikan Jerman Mercedes-Benz. Kamenangan pertama tim ieu dicetak ku Bruce McLaren di GP Belgia taun 1968.

Sacara kaseluruhan, sampai ka kiwari, tim McLaren mangrupakeun salahsahiji tim sukses di ajang F1 dipengkereun Ferrari. Tim ieu atos 8 kali janten jawara dunya konstruktor sareng 12 kali jawara dunya pembalap, anu terakhir disumbangkeun ku pembalap Inggris Lewis Hamilton di taun 2008 kamari. Pimpinan tim ieu ayeuna dipegang ku Martin Whitmarsh. Pembalap anu kaasup legenda di tim ieu antara lain: Ayrton Senna, Alain Prost, Mika Hakkinen, sareng ayeuna Lewis Hamilton, anu ti yuswa alitna tos dibimbing ku tim McLaren.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca