Force India

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Force India mangrupakeun salahsahiji tim balap Formula 1 anu asalna ti India. Tim ieu mangrupakeun akusisi ti tim Spyker anu pernah turun di taun 2007. Nu miboga tim ieu nyaeta jutawa India Vijay Mallya. Debut tim ieu dimimitian di GP Australia 2008. Tim ieu teras ngagaduhan pasokan mesin ti Mercedes-Benz. Tim ieu lantas ngaraih pole position di GP Belgia 2009 lewat Giancarlo Fisichella. Enjingna pas balapan, Fisichella oge akhirna ngaraih podium pertamana kanggo tim ieu, dimana anjeunna finis kadua dipengkereun Kimi Raikkonen (Ferrari).

Meskipun turun dibawah bendera India, mayoritas karyawan di tim ieu sabenerna orang Inggris, anu seueurna tilas karyawan tim Jordan Grand Prix. Basis tim ieu di Silverstone, Northamptonshire, Inggris.

Statistik[édit | sunting sumber]

  • 2008, Force India-Ferrari, 0 poin.
  • 2009, Force India-Mercedes, 14 poin.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]