Scuderia Toro Rosso

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sebastien Bourdais nyupiran mobil STR di GP Jepang 2008.

Scuderia Toro Rosso (basa Inggris: Squad Red Bull, basa Sunda: Pasukan Banteng Beureum) mangrupakeun salah sahiji tim balap Formula 1 ti Italia. Kawitna sateuacan musim 2006, tim ieu leuwih dikenal ku nami Minardi F1, anu terkenal sabagai tim balap dengan duit pas-pasan tetapi semangat ngiringan balapannya ageing pisan.

Jutawan Austria nu gaduh Red Bull, Dietrich Mateschitz meser tim Minardi ti Paul Stoddart di akhir 2005. Teras digentos namana janten STR di sasih Januari 2006. Sampai ka kiwari, tim ieu karek sakali meunang balapan, nyaeta di GP Italia 2008 lewat pembalap ngora Jerman, Sebastian Vettel.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]